För högersidan

Islossning i logistikfastighetsbranschen

Idag släppte rådgivaren Cuschman & Wakefield sin årliga rapport för logistikfastighetsmarknaden i Sverige för 2024, fullmatad med data och statistik både globalt och från Sverige. Logistik fortsätter att vara ett stabilt investeringssegment, lågkonjunkturen till trots, och även uthyrningsmarknaden ser nu ut att tina upp. “Det går att göra affärer, även om det går trögt fortfarande. Vi gjorde tre uthyrningar på en vecka i maj och har mycket mer på gång, säger Rikard Lindqvist på Savills.

Läs mer »

Europeiska branschorganisationer agerar mot Shein och Temu

Branschorganisationen Svensk Handel med systerorganisationer i Bulgarien och Rumänien kräver agerande från Konsumentverket och Europeiska kommissionen för konsumentsäkerhet. Orsaken är att man anser att kinesiska lågpris- och e-handelsplattformen Temu och Shein agerat i strid med EUs konsumentskyddslagstiftning.

Läs mer »

Vinnova satsar 90 miljoner på 6G

6G är nästa generations trådlösa kommunikationsteknik som ska ge förutsättningar för framtidens avancerade digitala lösningar. Vinnova gör nu tre utlysningar med en total budget på 90 miljoner kronor för att stärka svensk forskning och innovation kring den nya tekniken.

Läs mer »