För högersidan

Logistikbyggen: volymerna fortsätter uppåt

Rekordvolymerna för logistikbyggen ökar. 2021 byggs hela 900 000 kvm logistikytor i Sverige och 2022 över 1,2 miljoner kvm. E-handeln, livsmedelsomställningen och den cirkulära utvecklingen driver upp tillväxten. “Däremot är transaktionsmarknaden ganska lugn just nu” berättar Peter Wiman på EY.

Läs mer »

Elektromobilitet ödesfråga för Västsverige

Den 22 september hölls byggstarten för SEEL, Sveriges nya testanläggning för elektromobilitet, på Säve i Göteborg. Anläggningen som blir 13 400 kvm stor och ska stå klar 2023, är en ödesfråga för att säkra den svenska fordonsindustrins framtid. “Jag hade gärna haft SEEL på plats redan nu” säger Henrik Svenningstorp, vd SEEL.

Läs mer »

Sema Söderhäll greppar Åhléns supply chain

Sema Söderhäll har rekryterats till tjänsten som “chief supply chain officer” på Åhléns. Sema Söderhäll kommer senast från rollen som logistikchef på Sportamore och får med start i september uppdraget att leda arbetet med att utveckla Åhléns kundfokuserade framtida supply chain.

Läs mer »

Martin & Servera levererar hela dygnet: med elflotta

Martin & Servera Logistik har skrivit avtal med Volvo Lastvagnar om en beställning av totalt sex elfordon för tung fordonstrafik. Köpet gör restauranggrossisten till ägare till en av landets största elfordonsflottor för tung trafik.

Läs mer »