Elvir Dzanic lämnar Göteborgs Hamn AB

Elvir Dzanic lämnar posten som vd för Göteborgs Hamn AB den sjunde augusti i år, för att i stället tillträda som vd för rederiet Wallenius SOL. “Elvirs insatser är avgörande för den starka utveckling Göteborgs Hamn AB är inne i” säger Cecilia Magnusson, styrelseordförande för Göteborgs Hamn AB.

Elvir Dzanic tog över som VD för Göteborgs Hamn AB i juni 2019. Härnäst kommer han att ta rollen som vd för rederiet Wallenius Sol.

– Det är alltid vemodigt att lämna något man trivs med, men jag känner mig mycket trygg i bolagets riktning och den styrkeposition vi utgår ifrån, inte minst givet den kompetens som finns i bolaget och i den mycket vassa ledningen. Men det är dags att gå vidare till nya utmaningar och i dessa ser jag fram emot att fortsätta arbeta för att stärka svensk konkurrenskraft, kommenterar Elvir Dzanic.

Göteborgs Hamn AB:s styrelseordförande Cecilia Magnusson ger Elvir Dzanic sina varmaste rekommendationer:

– Elvirs insatser är avgörande för den starka utveckling Göteborgs Hamn AB är inne i. Vi har förändrat vår roll som landlord till att vara navet som kopplar ihop samarbetspartners med våra nuvarande och ständigt nya kunder. De kompetenser han hade med sig från logistikbranschen och det privata näringslivet har varit ovärderliga för oss. Inte minst har han bidragit till att medvetandegöra Göteborgs hamns betydelse för hela nationens försörjningsförmåga och flyttat fram våra internationella positioner, kommenterar Cecilia Magnusson och fortsätter:

– Jag har allt sedan rekryteringen och under de åren vi arbetat tillsammans varit medveten om att många andra företag insett vilken fantastisk potential Elvir har och vetat att denna dag skulle komma. Jag vill gratulera Wallenius Sol till en strålande rekrytering och önska Elvir all välgång i att få utveckla ännu ett företag i Sverige, avslutar Cecilia Magnusson.

Göteborgs Hamn AB:s styrelses arbete med att rekrytera Elvir Dzanic ersättare påbörjas så snart som möjligt.