Envirozone lanserar ny transporttjänst

Snabbväxande Envirozone har sedan starten 2018 effektiviserat logistikflödet hos många stora aktörer i Sverige. Nu vill man disrupta branschen med en ny specialdriven trafikflotta under namnet Envirozone New Roads.

Fredrik Andersson, vice vd för Envirizone, beskriver i ett pressmeddelande satsningen – i samarbete med University of Richmond – som “ett långt forskningssamarbete” som nu äntligen ger resultat:

– Vi går alltid in med målsättningen att vara en ”disruptive player” som vill utveckla och förändra branschen till det bättre. Denna gång tycker jag att vi lyckats riktigt bra.

Elsnåla minifordon

Envirozones nya trafikflotta bygger på miljövänliga eldrivna fordon med solcellsladdning. Förbrukningen vid blandad körning är ofattbart låga 0,34W, vilket gör att ett vanligt niovoltsbatteri som man har hemma i brandvarnaren räcker för en hel veckas leveranser.

– Detta kan bli hur stort som helst. Till skillnad från drönarleveranser som är omgärdade av ett enormt rigoröst regelverk är den här typen av leveranser än så länge i princip helt oreglerade.

Små personalkostnader

Chaufförerna i flottan är både små och billiga i drift – de är nämligen specialtränade gnagare.

– Lars, som vår första medarbetare i projektet heter, verkar tycka att arbetet är roligt. Han är alltid ivrig att få komma ut på vägarna, säger Roger Särevall, vd för Envirozone.