Movebybike förvärvar Crosstown och Cykelbudspoolen

Cykelbudsföretaget Movebybike fortsätter sin förvärvsresa med de två bolagen Crosstown och Cykelbudspoolen. Med förvärvet breddas leveransutbudet och man hoppas komma närmare positiva kassaflöden. Grundaren Joakim Nelson följer med till Movebybike.

I oktober blev det klart att Movebybike förvärvade last mile-aktören Bzzt. Nu fortsätter företaget stärka sitt utbud av leveranstjänster genom att förvärva Cross Messengers Town (Crosstown) och Cykelbudspoolen Stockholm, som erbjuder snabba bud inom 30 minuter.

– Movebybike är grundat på idén om att förändra hur gods transporteras i staden, alltså helt utsläppsfritt och med fordon som harmoniserar med människan. Förvärvet breddar vårt tjänsteutbud av hållbara leveranser till kund samtidigt som det kortar vägen ytterligare i riktning mot positiva kassaflöden, kommenterar Lisette Hallström, vd för Movebybike.

– Efterfrågan på snabba bud har ökat, inte minst från e-handeln, och Crosstown är experter på det. De gör vårt totala erbjudande mer komplett och att vi får med oss Joakim Nelson och all den kompetens och erfarenhet han har samlat på sig är mycket värt, kommenterar Sven Wolf, arbetande styrelseordförande i Movebybike.

Crosstown har haft ett operativt samarbete med Bzzt sedan sommaren 2023, erfarenheterna av samarbetet ligger till grund för beslutet om förvärv. Arbetet med att få de olika verksamheternas system och drift att fungera och effektiviseras på Bzzts plattform påbörjades i höstas.

– Crosstowns affär har alltid byggt på att vi är snabba och väldigt flexibla. De egenskaperna i kombination med Movebybikes kapacitet för stora volymer är efterfrågad av många, det vet jag, och det är en av anledningarna till att den här affären blev av. Vi har samarbetat ett tag på prov nu och har sett att våra olika fordonsslag gör att vi kan skapa något effektivt tillsammans, kommenterar Joakim Nelson, grundare och ägare av Crosstown och Cykelbudspoolen.

2 miljoner kronor

De två bolagen förvärvas till en köpeskilling om 2 miljoner kronor, varav en första del erlades på tillträdesdagen 26 februari. En andra del erläggs efter 30 dagar och en slutlig justering enligt principen med nettosumma. Halva köpeskillingen återinvesteras i Movebybike av säljaren.

Efter affären äger Movebybike 89 procent av aktierna i Crosstown och 100 procent i Cykelbudspoolen.