Våra sponsorer

Dagens Logistik skulle inte vara möjlig utan våra sponsorer och samarbetspartners. Tack till er! 

Logistikföreningen Plan är Sveriges största kompetensnätverk för yrkesverksamma logistiker och erbjuder kurser, certifieringar, nätverksträffar och mötesplatser. Dagens Logistik är officiell medlemstidning för Plan. Läs mer på plan.se.

E-handel, datacenter, logistik/lager eller industri. Kom och etablera dig i Eskilstuna! Du kan börja bygga direkt. Vi har redan planlagt 420 hektar näringslivsmark åt dig. Läs mer här. 

Framtidens lager- och distributionslösningar gör det möjligt att vara steget före sina konkurrenter. Som ett växande globalt företag är vi närvarande i mer än 25 länder där vi stödjer våra kunder för att möta deras affärsmål. Läs mer på  swisslog.com

Interroll Group är en ledande materialhanteringsleverantör, med många kända varumärken som kunder. Interroll erbjuder systemintegratörer, automationsleverantör samt OEM-företag ett brett utbud av plattformsbaserade produkter och tjänster inom följande kategorier: transportrullar, trummotorer och drivenheter för transportsystem, transportörer och sorters och “Pallet
& Carton Flow” (rullfackssystem). 

 Läs mer på interroll.se

Norrköpings Hamn växer i takt med sina kunders framgångar, en tillväxt som visar på hamnens roll som nav i ett starkt och växande logistikläge. Hos Norrköpings Hamn finns den kundnära flexibiliteten och serviceviljan, och samtidigt den stora hamnens kapacitet, resurser och långsiktighet. Med nya etableringsområden och en utbyggnad av hamnen rustar vi för framtidens godsflöden, fartyg och näringslivets krav på effektiv logistik.

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige med lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvm. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), vilket inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet. Läs mer här.

Optilon fokuserar på att hjälpa sina kunder att använda resurserna där de gör mest nytta. Vi är ett ingenjörsgrundat företag, som kombinerar världsledande teknik med nordisk expertis inom Supply Chain. Optilon grundades 2005 och är i dag verksamma i hela Norden med kontor i Sverige, Danmark och Finland. Sedan starten har Optilon genomfört över 1000 projekt, och har idag ca 55 anställda.

Skanska är ett av världens ledande bygg- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Skanska utvecklar moderna lager-, logistik- och industrilokaler i logistiska topplägen. Läs mer på skanska.se/lagerlogistik

Position Väst är en direkt länk till 17 kommuner i tillväxtzonen mellan Göteborg och Oslo. Vi ger snabb, kostnadsfri och konfidentiell service till företag och andra aktörer som vill investera eller etablera sig i området. Inledningsvis kan vi hjälpa till med fakta, kontakter, information om lediga lokaler och industrimark m.m.

Position Väst har även samarbetsavtal med Business Sweden när det gäller internationella företagsetableringar. Du får en kontaktperson och smidig etableringsservice hela vägen. Läs mer. 

For forty years Langebaek have been at the forefront of Supply Chain & Logistics consulting in Scandinavia. Combining sound strategy and practical know-how in a trademark approach, we have succesfully completed 3,000+ projects in close collaboration with 300+ clients including a number of prominent Swedish companies.

Whatever your challenge, whether optimising existing operations or building entirely new facilities, we’re here to help. Read more. 

Välkommen till Sveriges demografiska toppläge. Örebro Airport är navet som länkar nationella och internationella fraktflöden som opereras av världsledande expressbolagen, DHL och FedEx. Genom regionens supermodala samverkan mellan alla trafikslagen och universitet, erbjuds hållbara och effektiva godsleveranser. Flygplatsen är allmänt känd för sin höga kompetens och kapacitet, styrkor som tillsammans med rullbanans längd på 3 300 m möjliggör allt från linjeflygfrakt till komplexa fraktuppdrag. Här har vi dessutom vanan vid att hantera de största flygplanen i världen. Det är vi extra stolta över! Läs mer.

Protan har mer än 50 års erfarenhet av att tillverka högkvalitativa takbeläggningar och tillbehör med lång dokumenterad livslängd.

Dessa tekniskt sunda och hållbara takbeläggningar är utvecklade för det extrema nordiska klimatet och gör exponerade tak lätta att sköta och underhålla.

Protans produkter har bland de lägsta koldioxidavtrycken i kategorin takmaterial. Läs mer. 

Catena är ett börsnoterat fastighetsbolag som genom samarbete och på ett hållbart sätt utvecklar, äger och förvaltar effektiva logistikanläggningar. De strategiskt placerade fastigheterna försörjer Skandinaviens storstadsregioner och är anpassade för såväl dagens som morgondagens varuflöden. Läs mer här.

Croisette Real Estate Partner är fastighetsbranschen mest expansiva och nytänkande rådgivare och företräder fastighetsbranschens mest progressiva kunder. Bolagets hängivna och engagerade medarbetare erbjuder kvalificerad och långsiktigt hållbar rådgivning inom transaktion, värdering & analys, lokalförmedling, kompetensförsörjning, förvaltning samt försäkringsförmedling. Croisette är rikstäckande i Sverige och på Island med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Halmstad, Uppsala och Reykjavik.

Läs mer. 

Element Logic  har optimerat lagerprestanda i över 30 år. Våra robotlösningar, mjukvara och konsultverksamhet hjälper företag att förbättra sina värdekedjor och bli mer lönsamma.  Som ursprunglig  AutoStore-partner har vi stor erfarenhet av att designa, leverera och installera skräddarsydda lösningar som förbättrar kunders arbetsflöde. Vi optimerar lager av alla storlekar inom ett brett spektrum av branscher.  Element Logic omsatte 200 miljoner euro 2021. Vårt huvudkontor är i Norge, med dotterbolag över hela Europa. Följ oss gärna på Facebook, LinkedIn och Youtube för löpande uppdateringar. Läs mer.

Logicenters är den ledande utvecklaren och långsiktiga ägaren av moderna logistikfastigheter i de främsta logistiklägena i Norden. Vi utvecklar, äger och förvaltar nästan 1.5 miljoner kvadratmeter uthyrningsbar logistikyta. Vår approach som en ytterst aktiv och modern aktör har lett till goda samarbeten med många av de största logistikföretagen runt om i regionen, bland annat Aditro, Bring, DHL, DSV, Itella och PostNord. Läs mer. 

 

Teqton Group är Skandinaviens ledande leverantör av fogfria betonggolv med ett specialkoncept som riktar sig mot lager- och industrifastigheter. Erbjuder en komplett paketlösning för markplan, entresol samt utvändiga betongplattor. Erbjuder även kostnadseffektiva golvrenoveringar i gamla logistiklager. Golvkonceptet ligger i framkant gällande ESD-krav, planhet, utseende och miljövänlighet. Läs mer här.

Descartes (Nasdaq: DSGX) hjälper kunder över hela världen genom lösningar för tullhantering, ruttoptimering och TMS. I Norden hjälper vi hundratals kunder från kontor i Malmö, Göteborg, Stockholm, Glostrup, Rolvsøy och Tønsberg.

Med tull- och transportsystemet GCT kan företag enkelt sköta all tullhantering och alla kontakter med speditörer i ett enda system. Vår produktportfölj innehåller även ruttplanering och TMS med väletablerade implementationer över hela världen.

Läs mer här och följ oss på LinkedIn.

SiB Solutions AB är ett logtech-bolag som möjliggör felfri logistik. Med våra intelligenta videoanalystjänster och AI får företag enastående insikt i sin godshantering i produktion, på lagret och i transportkedjan. Förhindra och förebygg proaktivt framtida fel, samtidigt som ni skyddar er mot felaktiga klagomål. Ni prenumererar till en fast månadskostnad. ROI uppnås direkt. Kapa kostnader, öka marginalen och stärk varumärket. Felfri logistik är bra för kunder, företaget och för miljön. Kontakta oss och läs mer här.

AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning och vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. Vi är totalt ca 19 000 hängivna experter som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartner utvecklar vi på AFRY morgondagens hållbara Supply Chain och Logistik redan idag. Vi erbjuder en rad olika tjänster, allt från rådgivningstjänster och förvaltningsstrategier till förstudier, upphandlingar och genomförandeprojekt, samt uthyrning av kvalificerade resurser. Läs mer.

KNAPP är en världsledande teknologipartner för intralogistiska automationslösningar. Med över 50 års erfarenhet av automations- och transportlösningar har vi hjälpt över 200 kunder i Norden att övervinna sina utmaningar inom intralogistik.

KNAPP AB är en del av KNAPP-koncernen med huvudkontor i Hart Bei Graz, Österrike. Koncernen består av drygt 6000 anställda i över 50 länder och servar mer än 3000 kunder globalt inom industry, food retail, healthcare, retail och wholesale. Läs mer. 

SSI SCHÄFER är en världsledande leverantör av produkter och system för internt materialflöde, lager- och logistiklösningar. Vi har runt 70 dotterbolag och 7 produktionsanläggningar över hela världen, där vi utvecklar innovativa koncept ochskräddarsydda lösningar för våra kunders unika utmaningar. Med vår breda produktportfölj av allt från manuella till automatiserade lösningar, IT och mjukvara formar vi intralogistikens framtid. Läs mer!

Stendörren Fastigheter är ett expansivt fastighetsbolag som förvaltar, utvecklar och förvärvar fastigheter och byggrätter inom logistik och lätt industri i tillväxtregioner, främst i Storstockholm och Mälardalsregionen. Tillsammans med våra hyresgäster arbetar vi för att tillhandahålla verksamhetsanpassade lokaler, med fokus på hållbarhet och flexibilitet. Stendörren Fastigheter AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. Läs mer.

Vi är rådgivande logistikkonsulter inom allt från förstudier till detaljering, upphandling och genomförande. Vi följer de senaste trenderna och kan utifrån ett leverantörsoberoende rekommendera den bästa logistiklösningen för våra kunder. 

Vill ni skapa effektivare logistik och bättre konkurrenskraft så tveka inte att kontakta oss, antingen direkt eller via vår hemsida.  

 

Swedish Logistic Property är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på lager- och logistikfastigheter. Vi skapar attraktiva logistikfastigheter genom förvärv, förädling och förvaltning. Bolaget utökar fastighetsbeståndet i ett högt tempo och har en tydlig tillväxtambition. Fastigheterna förädlas genom uthyrning, nyproduktion, hyresgästanpassningar och driftoptimering.    SLP har en hög ambition rörande hållbarhet och vi är en fastighetsägare med ett långsiktigt perspektiv och miljömässigt ansvarsfull förvaltning. Läs mer. 

Hörmann Svenska AB grundades 1997 och är ett helägt dotterbolag till det tyska familjeföretaget Hörmann KG. Vi är Europas ledande leverantör av portar och dörrar. På den svenska marknaden erbjuder vi även industriportar, produkter för lastteknik, ståldörrar och infartskontroll, drivenheter samt tillbehör. Läs mer på hoermann.se

WMS-aktören Reflex är del av franska Hardis Group, med huvudkontor i Grenoble, 1 500 anställda och en omsättning på 156 miljoner euro 2022. Reflex erbjuder en modulbaserad lösning för att styra, optimera och övervaka logistiknätverk och de platser som ingår i dem (lager, fabriker, butiker, drive-in-lager med mera). Lösningarna är utformade av logistiker och för logistiker och bygger på mer än 30 års forskning och utveckling i nära samarbete med  mer än 450 kunder. Reflex Solutions finns i Frankrike, Spanien, Nederländerna och Polen och förlitar sig på ett nätverk av integrations-partners, där A2B Solutions är nordisk partner. Analysföretaget Gartner har beskrivit Hardis Group som en av de viktigaste leverantörerna av WMS-lösningar i Europa. Läs mer.

Storopack är en global förpackningsspecialist och levererar ett brett utbud av hållbara produkter tillverkade av återvunna eller förnybara råvaror. Dess förpackningssystem AIRplus®-luftdämpning och PAPERplus®-pappersstoppning använder den senaste tekniken för att leverera de mest snabba och effektiva förpackningarna i lådan.   Storopack är verksamt i 68 orter i 19 länder och har över 2 430 anställda. Som familjeföretag tar Storopack hållbarhet största allvar: För närvarande är över 30 procent av företagets produkter tillverkade av förnybara eller återvunna material och 2025 kommer detta att öka till över 50 procent. Läs mer. 

nShift är den världsledande leverantören av lösningar för leveranshantering i molnet som möjliggör friktionsfri leverans och retur av nästan en miljard försändelser i 190 länder årligen. nShifts programvara används globalt av e-handel, detaljhandel, tillverkning och 3PL-avsändare. Företaget har sitt huvudkontor i London och Oslo. Det har över 500 anställda på kontor i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Storbritannien, Polen, Nederländerna, Belgien och Rumänien. Läs mer. 

Logent är logistikpartnern som tillhandahåller dedikerade skräddarsydda logistiklösningar i norra Europa. Logent har ett heltäckande tjänsteerbjudande inom logistik med erfarenhet och kompetens för att hjälpa bolag på hela resan från design till operativ drift i ett partnerskap med kunden. Logent har verksamhet för såväl dedikerad lagerdrift, produktionslogistik, Tull, Transport Management samt bemanning och rekrytering. Läs mer. 

Consafe Logistics är ett mjukvarubolag. Vi designar en mjukvara som gör lagerverksamheten inom logistik- och supply chain smartare, mer effektiv och därmed mer hållbar. Consafe Logistics Group har över 450 anställda som stöder våra globala kunder från sju europeiska länder – Belgien, Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Polen och Sverige. Vårt huvudkontor är beläget i Lund, Sverige. Läs mer om Consafe Logistics.

Bockasjö är ett fastighetsutvecklingsbolag med målet att, inom det området vi vill vara bäst på – logistikfastigheter, bygga moderna, effektiva, energisnåla och miljövänliga
logistikbyggnader. Anläggningar med intressanta lägen till bra hyresgäster.             

Vi skräddarsyr fastigheter för våra hyresgästers verksamheter och behov.

Läs mer.