Best Transport fyrdubblar terminalytan i Jönköping

I början av 2019 etablerades Best Transport i Jönköping, genom förvärvet av June Express. Tills nu har man utgått från deras lokaler, men från och med i september flyttar man in i nybyggda terminalytor på 1 300 kvm, som hyrs av Växjö-bolaget G Logistik.

Best Transport utökar verksamheten i Sveriges logistikcentrum Jönköping, dit man expanderade 2019 i samband med förvärvet av June Express. Last mile-aktören flyttar i mitten av september in i en helt nybyggd terminal på 1 300 kvm och utökar därmed terminalytan fyrfaldigt. På Bests säkerhetsklassade terminal i Jönköping kommer det finnas en stor temperaturreglerad lageryta.

– Det känns oerhört bra att vi nu, genom att kraftigt utöka terminalytan, kan hjälpa ännu fler kunder med snabba och flexibla leveranser. Vår nya terminal håller stadigt en temperatur om 15°C, vilket framför allt möjliggör att vi kan förvara och hantera större mänger temperaturreglerat GDP-gods, säger Johan Wadsby, Affärsområdeschef för Best Transport Jönköping.

Johan Wadsby. Foto Best Transport.

GDP står för “Good Distribution Practice” och ställer krav på distributionskedjan för läkemedel.

Den nybyggda terminalen, som hyrs av G Logistik, är uppförd med energieffektivitet i åtanke och har bland annat extra tjocka väggar samt ett energismart ventilationssystem. Terminalen drivs på förnybar el och det är förberett för inkoppling av solceller. Egna laddstolpar och en egen HVO100-tank förser Best Transports fossilfria fordonsflotta med förnybara bränslen.

– För Best Transport är hållbarhet en central del i vår verksamhet. För oss har det därför varit avgörande att vår nya terminal möter våra krav vad gäller minimalt klimatavtryck och att det finns möjlighet för våra fordon att snabbt och smidigt kunna laddas med förnybar el eller fyllas med fossilfri HVO100. I anslutning till terminalen finns det även en fordonsverkstad och en miljöanpassad tvätthall, vilket ytterligare effektiviserar verksamheten och reducerar onödig körsträcka, kommenterar Niklas Knight, Koncernchef på Best Transport.