Footway säljer av logistikplattformen

E-handelsjätten Footway kom i vintras ur en rekonstruktion efter en tid med låg likviditet, delvis till följd av för höga lagernivåer. Nu beslutar man att sälja av sin plattform Footway+ som erbjuder lager- och logistiktjänster till 25 marknader, även för butiker som inte ägs av koncernen. Plattformsverksamheten säljs via ett dotterbolag med företräde för företagets aktieägare.

Hårt väder sätter stopp för containertrafiken runt Afrika

Inga containerfartyg har kunnat passera Godahoppsudden i Sydafrika på en dryg vecka till följd av kraftigt oväder med 10 meter höga vågor. Detta leder till problem för containertrafiken som redan tar omvägen för att undvika riskerna i Röda havet. CMA CGM har tappat 40 containrar i ovädret och ett annat fartyg har gått på grund. Men vädret kan vara på väg att vända.

Logistea förvärvar norska KMC Properties

Logistikfastighetsbolaget Logistea förvärvar norska logistikfastighetsbolaget KMC Properties genom nyemitterade aktier i Logistea. Det sammanslagna bolaget ska fokusera på nordisk logistik, lager och lätt industri. Förvärvet utökar antalet fastigheter i Logisteas bestånd med 72 st i såväl Norden som Nederländerna, Tyskland, Belgien och Polen.