BSH bygger ut i Nykvarn

Nu står det klart att Logicenters fastighet i Nykvarn ska byggas ut. Expansionen kommer genomföras efter önskemål från hyresgästen – vitvaruföretaget BSH Home Appliance. Totalt kommer utbyggnationen vara 7 500 kvm.

Logicenters fastighet i Nykvarn hyrs idag av BSH Home Appliances AB som tillhandahåller vitvaror och småelsprodukter av varumärken som Bosch och Siemens. De har nu efterfrågat en utbyggnation för att möta företagets volymexpansion. Anläggningen som för nuvarande är drygt 37 800 kvm byggs ut med ytterligare 7 500 kvm och väntas stå klar under sista kvartalet 2024.

– Vi ser verkligen fram emot att få utbyggnationen på plats och fortsätta vårt samarbete ihop med Logicenters. Det kommer ge oss möjligheter att arbeta ännu mer effektivt och dessutom möter det våra behov utifrån volymexpansion. För oss är läget i Nykvarn, med närhet till både motorvägar och Stockholm, helt idealiskt, kommenterar Sergey Arsenenko, Head of Logistics.

Logistikfastigheten ligger strategiskt placerad, åtta kilometer väster om Södertälje och runt fyra mil sydväst från centrala Stockholm. Fastigheten är belägen i nära anslutning till E20, som leder till Stockholm och Eskilstuna/Örebro, samt E4:an.

– Vi är väldigt glada att BSH vill bygga ut fastigheten och fortsätta samarbetet med oss. Detta innebär fantastiska förutsättningar eftersom vi kan anpassa utbyggnationen utifrån kundens behov och önskemål. Samtidigt uppgraderar vi fastighetens ESG-standard. Det är något vi är extra stolta över, kommenterar Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters.