Descartes förvärvar leverantör av e-logistik

Mjukvaruleverantören Descartes förvärvar det brittiska företaget Peoplevox, som bland annat erbjuder molnbaserat eWMS för e-handelsföretag. Genom förvärvet stärker Descartes sin portfölj av e-handelslösningar.

Peoplevox, med huvudkontor i London, Storbritannien, kopplar sitt webbaserade eWMS till kundens webbshop, och lagda beställningar görs sedan automatiskt om och skickas som plock- och packlistor till företagets mobila enheter för att sedan gå vidare till leveranssystemet.

Förvärvet av Peoplevox möjliggör för Descartes att nå fler kunder och marknader, exempelvis direkt-till-konsument-företag (DTC), e-handelsföretag och traditionella butiker som vill förbättra sin onlinenärvaro, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Lars Persson. Foto: Descartes.

– Peoplevox adderar viktig kunskap och erfarenhet till ett växande verksamhetsområde för oss, nämligen e-handeln. Vi är väldigt glada över att Peoplevox blir en del av Descartes och ger oss ännu bättre möjligheter att hjälpa de företag som driver e-handel med egna varumärken, kommenterar Lars Persson, försäljningschef Norden på Descartes.

För Descartes nordiska verksamhet har förvärvet stor betydelse då den svenska e-handelsmarknaden expanderar i hög takt. I 2019 års E-barometer, som tas fram av Postnord, Svensk Digital Handel och HUI Research redovisas siffror över den svenska e-handeln. Tillväxten under 2019 landade på 13 procent, och den totala e-handelsomsättningen summeras till 87 miljarder kronor.