Logicenter bygger på Postnord i Pirkkala

Bygget av en terminal åt Postnord i Pirkkala, Finland, på 4 600 kvm, har nu inletts av Logicenters, som även planerar ytterligare ett lager på 7000 kvm på tomten.

I somras meddelade Logicenters att de tecknat avtal med Postnord Oy i Pirkkala. Avtalet innebar uppförandet av en 4 600 kvm stor postterminal som kommer att stå färdig för inflytt under tidig sommar 2021.

– Det är glädjande att första spadtaget för vår nya postterminal nu är taget. Anläggningen blir en del av vår satsning att kunna leverera snabbare och mer ansvarsfullt till hela Finland. Vi längtar efter att flytta in i den färdiga terminalen som kommer att stärka vår konkurrenskraft och flexibilitet, kommenterar Jani Ståhlhammar, COO på PostNord Oy i Finland.

Från vänster: Marko Määttä (Logicenters), Ville Hilmola (PostNord), Jaakko Hermikoski (PostNord), Jani Ståhlhammar (PostNord) och Jarkko Äikää (Logicenters). Foto Logicenters.

Förutom terminalens moderna specifikationer kommer anläggningen även att värmas upp med hjälp av geotermisk värme, samtidigt som energitillförseln tillgås av solenergi

– Postterminalen kommer att vara utrustad med specifikationer som uppfyller Postnords alla behov. Logicenters ligger i framkant när det kommer till utveckling av fastigheter med hög miljöprestanda och den här fastigheten blir ett tydligt bevis för just det, kommenterar Jarkko Äikää, Commercial Director, Logicenters Finland.

Postterminalen kommer även att förberedas för att kunna vidareutvecklas ytterligare genom ett tillägg om 2 000 m². Samtidigt kommer Logicenters även att utveckla ett 7 000 m² stort fristående lager på tomten.