Logicenters köper Tokmannis nya logistikcenter i Finland

Sedan 2021 har Logicenters utvecklat finska detaljhandelsföretaget Tokmannis nya 55 000 kvm stora logistikcenter i finska Mäntsälä. Nu är lagret redo för inflyttning och Logicenters köper loss anläggningen samtidigt som Tokmanni tecknar ett 20-årigt hyresavtal.

De två företagen ingick avtal 2021 gällande utveckling av en ny logistikfastighet på 55 000 kvm i Mäntsälä för Tokmannis räkning. Detaljhandlaren har redan idag sitt huvudlager och huvudkontor i området. Vid färdigställande skulle Tokmanni sälja fastigheten till Logicenters och hyra tillbaka lokalerna i ett 20-årigt hyresavtal. Nu är avtalet uppfyllt och företaget flyttar in i sina nya lokaler.

– Det känns riktigt bra att äntligen få flytta in i våra nya lokaler i Mäntsälä. Vi har sett fram emot detta sedan vi skrev på avtalet för två år sedan och är verkligen imponerade av att arbeta tillsammans med Logicenters. Vi har höga hållbarhetsmål och är glada att vår nya fastighet blir ännu ett steg i rätt riktning. Mäntsälä är ett perfekt läge för oss att fortsätta distribuera lågprisprodukter runt om hela Finland, kommenterar Harri Koponen, director store network and concept på Tokmanni.

Byggnaden är certifierad enligt Breeam Very Good och har Finlands största takinstallation av solceller, med en årlig elförbrukning på 1,4 GwH.

– Vi är väldigt glada att Tokmannis byggnad nu står klar i Mäntsälä. Vi har gjort ett gediget arbete med att upprätta en hållbar fastighet efter kundens önskemål och är stolta att ha monterat Finlands största takinstallation av solceller. Nu ser vi fram emot ett fortsatt samarbete och önskar Tokmanni varmt välkomna till sitt nya logistikcenter, kommenterar Jarkko Äikää, commercial director på Logicenters Finland.