Logistik Överallt möter Sara Bergh, Arena Båstad

”Det gäller att alla verkligen äger sin funktion och uppgift” säger Sara Bergh, Operation Manager på Arena Båstad i säsongsavslutningen av podcasten ”Logistik Överallt”, där hon ger en inblick i logistiken kring den årliga “Tennisveckan”, numera Nordea Open.

Vad har tennis och Båstad med logistik att göra? Mer än man kan tro när det gäller att få ihop ett av Sveriges mest anrika och populära sportevenemang. Den här veckan pratar Logistik Överallt mer med Sara Bergh som jobbar som Operation Manager på Arena Båstad och hon är sedan många år högst involverad i den populära tennisturneringen Nordea Open.

– För mig är logistik ett flöde. Flöde av människor, varor och olika saker, så det är ett ganska brett område skulle jag säga. Vi har jättemycket logistik och flöden på vårt evenemang, som komprimeras under några få sommarveckor, säger Sara i podden.

– Logistiken har en stor roll i våra evenemang, säger Sara Bergh i Logistik Överallt.

Fem personer arbetar med tävlingen året runt, och under turneringen utökas personalstyrkan till 400 personer. Sara är övergripande ansvarig för genomförandet av Nordea Open och ska se till att allt praktiskt funkar under tennisturneringen.

– Det är många pusselbitar att hålla koll på. Vi har totalansvar för allt från marknadsföring, produktion, uppbyggnad, bollar, biljetter. Det är alltså högt och lågt och det gäller att hålla alla bollar i luften. Den största utmaningen är att vara bra på allt när man har så mycket att hålla koll på. Det gäller att samla ihop allting och göra helheten bra.

Hur viktig är logistiken för att Nordea open ska fungera?

– Den är viktig! Det krävs mycket planering för att allt ska flyta på. Det är till exempel flöden av besökare, köer, mat och dryck och biljetthantering. Logistiken har en stor roll i våra evenemang!

Hur förbereder man sig för det oväntade och vad är största orosmolnet?

– Man kan planera ihjäl sig men det kommer alltid finnas oförutsedda grejer som händer och det måste man vara beredd på. Vi är ett utomhusevenemang så det största orosmolnet är ju regn. Lite regn är inte fel, då får vi ett annat flöde av människor – men det gäller att vara beredd när det sker och många aspekter man måste hantera.

Man kan planera ihjäl sig men det kommer alltid finnas oförutsedda grejer som händer och det måste man vara beredd på

Nordea Open, tidigare Swedish Open, startade 1947 och är idag en väldigt omtyckt tävling på både APT- och WTP-touren. I år spelas turneringen den 5-18 juli.

Hela intervjun finns i podcasten Logistik Överallt, avsnitt 25.

Följ podcasten på instagram @logistikoverallt, på Linkedin @LogistikÖverallt och där poddar finns: Acast: Logistik Överallt Itunes: Logistik Överallt Spotify: Logistik Överallt