Marie Wedin ny kommersiell direktör på RCS

Sedan den 1 februari är Marie Wedin ny kommersiell direktör, md ansvar för bl a inköp och logistik, på Reitan Convenience i Sverige (RCS). Hon har lång erfarenhet från olika ledarroller och kommer ansvara för företagets kommersiella enhet.

Marie Wedin är utbildad civilekonom med en examen från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har lång erfarenhet och kommer närmast från Transcom där hon hade ansvar för HR, marknad och kommunikation. Innan det arbetade hon på Coop med marknad, kommunikation och hållbarhet.

I sin nya roll som kommersiell direktör ryms ansvar för inköp, kategori, marknad, kommunikation, logistik och konceptutveckling. Hon tar också plats i ledningsgruppen.

– Retail och konsumentprodukter ligger mig mycket varmt om hjärtat och nu får jag möjlighet att jobba med några av Sveriges mest välkända varumärken, 350 000 personer besöker någon av våra butiker varje dag. Hos Reitan Convenience finns mycket kunskap och ett enormt driv i en snabbrörlig miljö men också ett långsiktigt fokus på hållbarhet och att leda den förändringen av hela branschen, kommenterar Marie Wedin, ny kommersiell chef för RCS.

Hon började sitt nya jobb den 1 februari.

– Maries gedigna erfarenheter inom strategisk kundutveckling och varumärkesinsikter kombinerat med hennes ledaregenskaper och omfattande erfarenhet från branscher som kommit längre i digitalisering gör att hon blir en stor tillgång för oss. Jag ser fram emot att ha Marie ombord på vår resa mot att utveckla framtidens convenience, kommenterar Anna Wallenberg, vd för RCS.