Progrits köper Idha Sweden

Det nordiska mjukvaruföretaget Progrits förvärvar Idha Sweden, som utvecklar mjukvara för lagring och analys av färdskrivardata, för att stärka sitt tjänsteerbjudande inom Transportation & Logistics .

Från och med 13e juni 2024 är Idha Sweden AB ett helägt dotterbolag i Progritskoncernen. Idha står för Intelligent Drivers Hour Analyzer, och företaget har sedan 2006 utvecklat ett webbaserat system för lagring och utvärdering av digital färdskrivardata. Systemet, Idha Online, hjälper företag inom transportsektorn att säkerställa lagefterlevnad genom att spara, analysera och följa upp kör- och vilotider för yrkesförare.

Björn Ekström. Foto Progrits

– Idha är ytterligare ett välkommet tillskott till Progritsgruppen, som fortsatt växer med starka bolag för att vidareutveckla vårt tjänsteerbjudande till både nya och befintliga kunder. Idha Swedens marknadsledande system i kombination med deras breda expertis inom färdskrivardata kommer att stärka några av Progritsbolagens nuvarande erbjudanden, samtidigt som Idha Sweden kommer att nå ut till fler transport- och verkstadskunder via våra bolag, kommenterar Björn Ekström, koncernchef på Progrits.


Idha har idag merparten av sin kundbas i Sverige, men ambitionen är att växa i Europa.
– Med över 15 års erfarenhet inom digitala färdskrivare som resulterat i en marknadsledande produkt, är vi stolta över den resa som vi hittills har gjort. Att nu bli en del av Progrits är ett efterlängtat viktigt steg för att kunna genomföra vår långsiktiga expansionsstrategi. Nu ser vi fram emot att bekanta oss med våra systerbolag, och att fortsatt kunna stötta fler åkerier och verkstäder i deras hantering av digital färdskrivardata – både på den svenska men också på den europeiska marknaden, kommenterar Jonas Weiss
Sandström, vd på Idha Sweden.