Schmidt lämnar SLP – startar eget

Logistikutvecklarräven Nicklas Schmidt har varit på SLP som ansvarig för affärsutveckling sedan bolagets start 2019. Nu lämnar han för att starta egen konsultverksamhet inom fastighetsutveckling i nya Nicani. “Det är något som funnits i tankarna i många år, och nu var timingen rätt för mig” säger han till DL.

Nicklas Schmidt har lång bakgund inom affärsutveckling inom logistikfastigheter, från bl a Tribona och Catena, och var med från start när fastighetsbolaget Swedish Logistic Property köpte och påbörjade utvecklingen av sina första fastigheter i mars 2019.

– Tankarna på att starta eget har funnits under många år. Men under den häftiga resan med SLP där jag kom in som första anställd i bolaget har de planerna varit väl undanstoppade. Men efter den enorma tillväxt som bolaget haft och resan som vi gjort hittills så är det inte samma gnista i bolagsbyggandet som det var i starten, och tanken vaknade igen.

Fram tills september har Nicklas Schmidt varit ansvarig för affärsutveckling inom SLP, och från och med igår är han alltså egen och driver Nicani, ett nytt konsultbolag med inriktning på affärs och fastighetsutveckling.

– Det tog emot – när man varit med och byggt upp ett bolag som jag varit på SLP så har man en stark känsla för verksamheten, och finns absolut inget groll bakom det här beslutet, utan jag har fortsatt ägande i SLP och önskar bolaget och mina kollegor där gott. Jag är övertygad om att vi kommer att ha fina samarbeten framöver. Men det var rätt timing för mig att ta steget och göra det här, och även få chansen att jobba bredare.

Tanken med Nicani är att agera rådgivare åt fastighetsägare, byggföretag och hyresgäster och utveckla nya och befintliga fastigheter. Tidigare har Nicklas Schmidt framförallt arbetat inom segmentet logistikfastigheter men Nicani kommer att arbeta med flera typer av kommersiella fastigheter. Stort fokus kommer ska ligga på uthyrning och nyetableringar men även uppdrag kopplat till nybyggnadsprojekt.

– Jag har redan ett uppdrag för Mileway där jag har fått uthyrningsuppdrag på två befintliga logistikfastigheter i Helsingborg; en på 8 000 kvm och en på 16 000 kvm. Sen har jag en del uppdrag inom kontor och har fått förfrågningar om uppdrag inom samhällsfastigheter.

Av Hilda Hultén