SLP köper logistikfastighet i Hässleholm

Logistikfastighetsaktören SLP har i veckan förvärvat och tillträtt en logistikfastighet i Hässleholm med 4 000 kvm uthyrningsbar yta och ett modernt fryslager. Fastigheten består av totalt 31 000 kvm, så vidare expansion är möjlig.

Fastigheten Stenkrossen 4 byggdes 2009 och innehåller ett modernt fryslager. Den är fullt uthyrd till internationella logistikföretaget Seafrigo Nordic, som specialiserar sig på transport och hantering av tempererade livsmedel. SLP kommer under vintern investera i en frysmaskin för energieffektiv lagerhållning.

Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om ca 74 miljoner kronor, inklusive kommande investering i frysmaskinen. Årshyran är fullt indexreglerad och uppgår till 4,7 miljoner kronor med 12 års återstående kontraktstid.

– Vi är glada över att åter kunna göra en sale and lease back-affär. Fastigheten har ett utmärkt läge utmed riksväg 21 mellan Helsingborg och Kristianstad och vi ser möjligheter att utveckla den befintliga lokalen samt bygga ytterligare kostnadseffektiva lokaler i takt med efterfrågan, kommenterar Peter Strand, vd för SLP.