Airmee automatiserar terminal med E-motions

E-motions går in som automationspartner till Airmee, med start i terminalen i Kallhäll. E-motion säljer bland annat automationslösningar för sortering och pack.

Airmee satsar på tillväxt, och utökar bl a sin geografiska täckning till 100 nya städer och flera mindre sorteringshubbar istället för att hålla sig så nära slutkunden som möjligt, och det är där E-motions ska gå in med automation.

– I takt med att vi kontinuerligt växer och expanderar till nya geografiska områden har vi tittat på olika lösningar för att automatisera våra sorteringsterminaler. Som ett snabbväxande techbolag kändes det naturligt att ta steget mot automation med e-motions, kommenterar Julian Lee, grundare och vd för Airmee.

Anläggningen som är startskottet för företagens samarbete kommer vara belägen vid terminalen i Kalhäll utanför Stockholm. Ambitionen är att inom en snar framtid få se effekterna av automationen och därmed kunna applicera samma typ av lösning på fler adresser. Den första anläggningen förväntas stå klar runt midsommar i år.

– Lösningen ligger mer på software-sidan än i hårdvara och det ligger helt i linje för hur vi tycker man skall investera. Nu är vi motiverade att lära oss mer om behoven samt lösningarna som krävs för en lyckad lastmile-leverans. Airmees differentiering med mindre, kundnära terminaler passar vår egen skalbara hårdvara väl. Det ska bli ett sant nöje att få följa med på resan, kommenterar Nils Brunke, vd för E-motions Europe AB.