Amazon väljer Airmee – kan vara ny storägare

I dagarna gick Airmee ut med att man utökar sina snabba hemleveranser även till lördagar och söndagar, och samtidigt nämnde man en rad strategiska kunder: däribland Amazon. Idag skriver Di att bolaget ställt ut nya optionsrätter till en icke-angiven aktör, vilket lyfter bolagets värdering till 774 miljoner kronor. Om denna aktör är Amazon, vill bolaget inte kommentera.

Budbolaget Airmee har ställt ut nya optionsrätter till en icke-angiven aktör som inbringar bolaget över 160 miljoner kronor och lyfter värderingen till 774 miljoner kronor. Det framgår av inlämnade handlingar till Bolagsverket, skriver Di Digital.

Den hemliga investeraren kommer vid teckning av optionsrätterna att få över 20 procent av aktierna i Airmee. Det gör att man seglar upp som största ägare i Airmee, som idag har riskkapitalbolaget Alfvén & Didriksson som etta i ägarledet med knappa 23 procent. Även börsnoterade investmentbolaget Creades är delägare i Airmee.

Enligt Di Digital kan den nya delägaren vara amerikanska e-handelsjätten Amazon, som nyligen blivit en ny kund hos Airmee, något som Airmee har avböjt att kommentera.

Är så fallet verkar det som att e-handelsgiganten Amazon har valt medspelare inom de snabba hemleveranser man gjort sig kända för på sina hemmamarknader. Amazon har även leveransavtal med Postnord.