Biljana Pehrsson ny vd för Jernhusen

Styrelsen för Jernhusen har utsett Biljana Pehrsson till ny vd för bolaget. Biljana Pehrsson kommer senast från Nordr och har en mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen. Hon tillträder sin tjänst senast i mitten av augusti, och efterträder Kerstin Gillsbro som efter 13 år på vd-posten lämnar sitt uppdrag under våren 2024.

Biljana Pehrsson har en lång och gedigen erfarenhet från fastighets- och finansbranschen. Hon lämnar rollen som vd för bostadsutvecklaren Nordr Sverige, och har tidigare varit vd för Kungsleden och Centrumutveckling och bland annat styrelseledamot i Einar Mattsson och East Capital Baltic Property Fund. Hon har även varit styrelseledamot i det statligt ägda fastighetsbolaget Vasallen. Nuvarande styrelseuppdrag inbegriper Swedbank och Kungliga Dramatiska Teatern.

— Vi är mycket glada över att kunna hälsa Biljana Pehrsson välkommen till Jernhusen. Hon är en stark, driven och välrenommerad ledare med diger erfarenhet från fastighetsbranschen. Det gör att hon är väl rustad att axla ansvaret för Jernhusens utveckling där vi fortsätter skapa lönsam och hållbar tillväxt i syfte att bidra till ett ökat resande och godstransporter på järnväg, kommenterar Anette Asklin, styrelseordförande Jernhusen.

Jernhusen är Sveriges största kommersiella fastighetsbolag nära järnvägen och verkar för att förvalta och utveckla beståndet av järnvägsnära fastigheter i syfte att på ett hållbart sätt skapa förutsättningar för kollektivt resande och godstransporter på järnväg. Bolaget ägs till 100 procent av staten.

— Jag känner mig stolt och hedrad över att ha fått styrelsens förtroende att kliva in i vd-rollen på Jernhusen. Det är ett bolag med ett historiskt arv, höga ambitioner och stark drivkraft för den framtida utvecklingen av stationsområden och andra järnvägsnära fastigheter. Jag kan konstatera att jag kommer till ett välskött och framgångsrikt bolag med stor bredd, som jag verkligen ser fram emot att bli en del av, kommenterar Biljana Pehrsson.