Convini skaffar nytt lager i Upplands Väsby

Måltids- och kaffelösningsleverantören Convini investerar 150 miljoner kronor i ett nytt, 6 000 kvm stort logistikcenter i Upplands Väsby utanför Stockholm, med lager, kylrum, frysrum och kontor. Lagret byggs av Evolv och ska ersätta bolagets nuvarande enheter i Solna och Sollentuna när det står klart våren 2024.

Convini har fördubblat omsättningen sedan 2018 och har målet att nå miljardomsättning. Satsningen på en ny “driftcentral” på cirka 6 000 kvm ska säkerställa effektiv logistik för fortsatt expansion för bolaget, som levererar obemannade måltids- och kaffelösningar till företag och verksamheter.

Convini investerar cirka 150 miljoner i det nya logistikcentret i Bredden, Upplands Väsby med ett bra logistikläge nära E4 och E18. Lagret planeras byggstarta i vinter och väntas stå klart för inflyttning i början av 2024, då Convini planerar att flytta den nuvarande lagerverksamheten från Solna och Sollentuna hit.

– Vi har växt ur våra befintliga lokaler och med vårt nya, skräddarsydda logistikcenter kan vi säkerställa kapaciteten och fortsatt effektivisera både lager och logistik. Detta blir ett stort lyft för hela vår verksamhet och särskilt våra medarbetare inom serviceorganisationen, kommenterar Convinis vd Mats Palmquist.

Satsningen ska säkra bolagets leveranser i Stockholm-Mälardalen samt till Convinis lager i Malmö och Göteborg. Fastigheten ska förutom lager, kyl, frys och kontor även innehålla sociala ytor, gym och ett baristacenter med kaffeakademi. Byggnaden ska miljöcertifieras med fokus på mer energisnål utrustning, väl utbyggd elbilsladdning och egen solcellsanläggning på taket.

– Vårt fokus på utveckling av fastigheter för last-mile logistik fortsätter och vi är stolta över att inleda ett spännande samarbete med Convini. Vi ser fram emot att sätta spaden i backen för en av Sveriges modernaste terminaler för citynära kyl- och fryslogistik, kommenterar Viktor Tennström, Head of Asset Management på Evolv.

Convini grundades 1995 av Anders Enqvist och finns idag i Stockholm, Göteborg, Malmö och i Tyskland, med verksamhet i Berlin, Hamburg, Köln och Essen. Bolagets “butiker” och kaffemaskiner finns hos över 5 000 kundföretag. Koncernen ägs av familjen Enqvist och AB Max Sievert och har drygt 250 anställda. Convini räknar med att behöva öka antalet anställda under de kommande åren.