Corona ger tågeffekt

APM Terminals ser en ovanligt hög efterfrågan på smarta tåglösningar, som drivs av de svenska verksamheternas höga exportbehov. För att tillgodose det stora transportbehovet, har tågoperatörer behövt hyra extra vagnset med tågvagnar från kontinenten.

Volymerna på järnvägen har tagit ytterligare fart och har överstigit 950 containrar flera dagar senaste veckan, vilket är ovanligt höga siffror. Detta trots rådande COVID-19-situation och omfattande utbyggnader av järnvägen kring hela godsnavet i Göteborg

– Den stora ökningen av tågtransporter som har uppvisats under de senaste månaderna, tar oss en god bit på väg mot att nå det högt uppsatta målet om att fördubbla järnvägskapaciteten till 2022. Nyckeln är det nära samarbetet mellan APM Terminals, Trafikverket, Baneservice och alla tågoperatörer, tillsammans med en stor dos nytänkande och kreativitet, säger Magnus Lundberg, kommersiellt ansvarig på APM Terminals Gothenburg, i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att se att många av våra kunder, trots rådande situation, har ett så stort exportbehov. Extra glädjande är det att de väljer att transportera sina varor via järnvägen, som är den både snabbaste och miljövänligaste lösningen. Jag tror att de här positiva trenden kommer att hålla i sig, även efter Coronapandemin, avslutar Magnus Lundberg.