Dachsers nya lastbil för leveranser i stadskärnor

Att leverera i stadskärnor med trånga passager och godsmottagningar placerade i låga källarutrymmen kan vara en utmaning. Nu har logistikföretaget Dachser Swedens filial i Göteborg investerat i en lastbil utrustad med en höj- och sänkbar box.

Logistikföretagets leveranser i centrala Göteborg har tidigare skett med flera mindre distributionsbilar med plats för upp till åtta pallar. Även om de mindre bilarna är smidiga och kommer fram överallt så leder det mindre lastutrymmet till att flera bilar kör flera rundor på en och samma dag. En lösning som enligt Dachser varken är effektiv eller bra för miljön.

Den nya lastbilen togs i drift i maj i år och har plats för 18 pallar, precis som vanliga lastbilar. Den specialdesignade boxen gör att höjden på lastbilen kan sänkas med en hel meter, vilket gör att lastbilen kommer in även i trängre utrymmen.

– Vi kör nu färre mil med färre bilar, då samma bil kan användas till flera leveranser. Det är till fördel både sett till ekonomin och miljön, kommenterar Sören Landt Sivebäk, verksamhetschef vid Dachser Swedens filial i Göteborg.