Bockasjö bygger nytt lager i Eskilstuna

Nu drar Bockasjö igång med ännu ett logistikbygge i Eskilstuna, denna gång på spekulation: en fastighet på 20 400 kvm som ska stå klar under 2022. Fastigheten certifieras enligt Breeam Excellent med solceller på taket.

Efterfrågan på strategiskt placerade anläggningar nära slutkund, inte minst för e-handelslogistik. Eskilstuna är ett av Sveriges just nu hetaste etableringslägen för logistik, och med Bockasjös etablering kommer totalt 216 000 kvm lagerytor att färdigställas i kommunen bara under 2022. Detta gör Eskilstuna till den kommmun som får mest tillkommande ytor i landet under nästa år.

Bockasjö bygger just nu en logistikfastighet för Apotekets e-handel i Eskilstuna, och nu inleder man utvecklingen av ytterligare en logistikfastighet på en 36 000 kvm stor tomt. Än så länge har bolaget inte hittat någon hyresgäst i fastigheten, som alltså byggs på spekulation och totalt blir 21 400 kvm stor.

Den nya fastigheten kommer att miljöcertifieras efter uppförandet enligt Breeam Excellent, och solceller kommer att installeras på taket, enligt fastighetsbolaget.