Dagab rekryterar Lykos platschef till Bålsta-lagret

Dagab har utsett Mats Thörnqvist till ny site manager för Dagabs nya logistikcenter i Bålsta. Mats Thörnqvist kommer närmast från Lyko i Vansbro och tillträder den 1 februari 2024.

Mats Thörnqvist. Foto Dagab.

Mats Thörnqvist har en civilingenjörsexamen i materialvetenskap från KTH i Stockholm och har lång erfarenhet från ledande positioner i olika produktionsverksamheter, bland annat Ejendals och Scania, och både internationellt och i Sverige. Mats kommer närmast från rollen som platschef för Lykos anläggning i Vansbro.

– Jag ser fram emot att få leda och utveckla arbetet i Dagabs verksamhet i Bålsta vidare. Att få vara del av att effektivt och hållbart distribuera prisvärd, bra och hållbar mat till matbutiker och konsumenter i hela Sverige känns oerhört meningsfullt. Nu ser jag fram emot att komma igång och få träffa och lära känna alla medarbetare på plats, kommenterar Mats Thörnqvist.

– Jag är mycket glad över att få välkomna Mats till vårt team inom logistik på Dagab och givetvis till Bålsta. Han är en driven ledare som kommer att fortsätta driva vår utveckling framåt. Jag vill också passa på att tacka Sema Söderhäll för sitt fina jobb som interim site manager – hon har verkligen bidragit till den stabilitet vi uppnått i Bålsta, kommenterar Raymond Lundmark logistikchef Dagab.