Dagabs Bålstalager i drift

Den första utleveransen från Axfoods nya Bålstalager har nu skett enligt plan. Lagret har totalt 150 000 kvm golvyta och ersätter bolagets siter i Borlänge, Skellefteå, Årsta, Jordbro, Sätra och Örebro och ska hantera 60 procent av koncernens volymer, varav 80 procent automatiserat. “En laginsats” kommenterar Dennis Danielsson, transportchef hos Dagab i Bålsta.

Den första utleveransen från Axfoods logistikbolag Dagabs nya högautomatiserade centrallager i Bålsta har nu skett, helt enligt den plan som sattes för fyra år sedan.

− Det känns så klart härligt att vi är i gång och att det har gått bra! Vi är många som under lång tid har förberett oss på den här dagen. Nu har vi startat och det ger oss en chans att gå in i nästa fas i vår resa, säger Peter Eriksson, produktionschef Bålsta i ett inlägg på Linkedin.

Fyra Willysbutiker (Bro, Märsta samt Björkgatan och Kungsgatan i Uppsala) var först ut med att få sina leveranser från Bålsta. De kommande veckorna kommer utleveranserna att stegvis bli fler och omfattar fler butiker inom Willys tillsammans med butiker från Hemköp, Tempo och Snabbgross.

– Arbetet med leveransplanerna är något som pågått länge och är väl förankrade hos kedja men vi är så klart även vi spända på att få komma i gång och få lära och förbättra oss längs vägen. Det här är en laginsats och det är många som gjort ett fantastiskt jobb för att vi ska vara där vi är idag, ännu ett bra bevis på att vi är starkare tillsammans säger Dennis Danielsson, transportchef Bålsta i samma inlägg.