Dyr frakt när ÖoB öppnar e-handel

Affärskedjan ÖoB doppar tårna i e-handeln med ett begränsat utbud som skickas från centrallagret i Skänninge, för en fraktavgift från 499 kronor. Det begränsade sortimentet är skrymmande artiklar som därför skickas på pall.

2020 startade affärskedjan upp “click and collect” för att låta kunder beställa varor på nätet och hämta dem i butik under pandemin. Efter långt motstånd doppar de nu tårna även i e-handeln, enligt tidningen Ehandel. Deras e-handel kommer gälla ett utvalt sortiment med s k “sommarfavoriter”.

– ÖoB började 2020 med click & collect, vilket vi fortsätter med 2021. Vi erbjuder nu våra kunder möjligheten att online köpa våra stora produkter som är svåra att ta med sig hem i en personbil. Detta är nytt för ÖoB och vi ser detta som ett bra lärande inför framtiden och vår onlinestrategi, säger Johnny Andersson, kommersiell chef på Runsvengruppen, till Ehandel.

Affärskedjan sköter all logistik från centrallagret på 65 000 kvm i Skänninge, i Mjölby kommun, som ligger i anslutning till huvudkontoret. Eftersom dessa “sommarfavoriter” är skrymmande föremål skickas de på pall till kunden vilket innebär en fraktavgift på 499 kronor för södra och mellersta Sverige och 699 kronor för den norra delen. Kunder kan dock fortfarande beställa till butikerna och hämta varor där.