Element vinner automationskontrakt i UK

TPL-företaget Neovia Logistics har tecknat ett avtal med Element Logic om ett Autostorerobotsystem i Desford, Storbritannien. Installationen blir Elements första i landet, och ska vara klar i slutet av året.

Neovia Logistics är en global TPL-aktör inom bil-, industri-, flyg- och teknikföretag, och driver drygt 100 anläggningar i 20 länder på sex kontinenter. Autostore-systemet som nu installeras i Desford innebär en stegändring för Neovia när det gäller att förbättra hur små föremål hanteras i lagret.

– Vi har alltid haft en mycket effektiv men manuell process. För att stödja tillväxten av våra kunder och för att förutse en krympande arbetsmarknad, behövde vi en ny strategi, förklarar Guido Van Gompel, Solutions Director, EAME på Neovia i ett pressmeddelande.

– Vi tittade på olika lösningar och konstaterade att AutoStore är det mest lämpliga, högpresterande och flexibla systemet. Det har inga svaga punkter och erbjuder nästan 100% upptid, fortsätter.

Lösningen har initialt 43 000 backar och 36 robotar, och projektet är Element Logics första i Storbritannien. Lagret är utformat för att vara skalbart och även för att kunna utvidgas i flera faser. Starten är planerad till Q4 2020.

– Vi är oerhört glada över partnerskapet och att kunna leverera en AutoStore-lösning till en av de mest framstående 3PL-företagen inom fordonssektorn, kommenterar Jeremy Clouston-Jones, vd för Element Logic UK.

– Det är verkligen kul att följa våra projekt på nya spännande marknader. Något som vittnar om en stark efterfrågan och tilltro till vår produkt, kommenterar även Thomas Karlsson, vd för Element Logic Sverige.