Elon och Electra integrerar ytterligare med ny gemensam e-handel

Electra Gruppen och Elon lanserar ny gemensam e-handel för Elon och Elon Ljud & Bild. Samordningen innebär att lagersystem, butiksdatasystem och processer samordnas med den gemensamma domänen elon.se.

Förra året bytte över 100 AudioVideo-butiker namn till Elon Ljud & Bild och ingick ett samarbete med Electragruppen. Under året som gått har samarbetet fördjupats med gemensamma marknadsföringsinsatser. Nu tas nästa steg med gemensam e-handel för Elon och Elon Ljud & Bild som förenar de båda organisationernas lagersystem och processer.

– Vi stöttar nu alla våra butiksägare och medarbetare som vill dra nytta av det fullt ut och utveckla erbjudandet i butikerna., kommenterar Stefan Lebrot, vd och koncernchef på Elon.

På www.elon.se kommer konsumenter smidigt kunna handla hemelektronik, vitvaror och belysning från Elon och Elon Ljud & Bild.

Samordningen innebär att lagersystem, butiksdatasystem och processer samordnas med den gemensamma domänen elon.se. Förutom den gemensamma e-handeln sker det även stora förändringar i butiksleden, där många butiker inom Elon och Elon Ljud & Bild tar steg för att bredda sortimenten med både hemelektronik och vitvaror.

Anneli Sjöstedt. Foto Electra.

– Lanseringen av vår gemensamma e-handel är ett resultat av en imponerande samordning av respektive organisations resurser och processer och vi ser fram emot en sajt som skapar stora fördelar för kunder runt om i landet, kommenterar Stefan Lebrot, vd och koncernchef på Elon. – Tillsammans med Electra skapar vi Nordens största fackhandelskedja för hemelektronik, vitvaror och belysning.

Electra Gruppens vd och koncernchef Anneli Sjöstedt ser många tydliga positiva effekter:

– Det är en enorm styrka att tillsammans vara representerade med 400 butiker runt om i Sverige. Vi kan erbjuda service, support och utlämning i en omfattning som ingen annan har. Vi skapar ett bättre kunderbjudande samtidigt som vi stärker våra butikers konkurrenskraft.