Emotion Logistics fördubblar lagret

TPL-aren Emotion Logistics AB expanderar och utökar sitt nuvarande lager med ca 11 000 kvm, till totalt ca 22 000 kvm. Den moderna och skalbara logistikanläggningen byggs av Tosito i bolaget SIDOG Fastighets AB. Denna tredje etapp för Emotions räkning, är klar för inflyttning i april 2022.

– Gemensamt med Tosito genomför vi nu nästa steg i vår offensiva satsning i Jönköping. Etapp 3 är designat för en transaktionsintensiv logistik direkt till konsumenter och återförsäljare på den nordiska marknaden, kommenterar Emotion Logistics vd Markus Kinnander.

Lagret kommer att inredas med en Autostore som blir Emotions andra automatiserade logistikanläggning i samma stad. Till detta byggs bl.a. en automatiserad paketsortering för att kunna fortsätta erbjuda marknaden de attraktivaste last mile-möjligheterna.

– E-handeln växer extremt starkt och drivs av nya köpbeteenden med bl.a. fokus på valmöjligheter i leveransen, hastighet, precision och hållbarhet. Som tredjepartslogistiker får vi många förfrågningar från starka brands om att driva och utveckla logistiken tillsammans. En möjliggörare är fastighetsägaren som är en mycket engagerad och erkänd partner med stort hjärta för det lokala. Vi är otroligt stolta och för att kunna genomföra denna satsning, fortsätter Markus Kinnander.