Envirozone satsar i Stockholm

Bemannings- och rekryteringsföretaget Envirozone har gjort klart med en topprekrytering. Mångmeriterade Niklas Norström blir ny försäljningschef i bolaget som nu tar steget in i huvudstadsregionen.

Norrköpingsbaserade logistikaktören Envirozone, idag en renodlad bemanningsaktör, fortsätter att växa. Bolaget växte från en omsättning på 18 miljoner kronor 2020, till 43 miljoner 2021.

– Vi växer så det knakar och räknar med att landa på en omsättning på 60 miljoner i år, säger Roger Särevall, styrelseordförande i Envirozone Workforce. Någon försämrad konjunktur märker man inte av – snarare tvärtom.

– Jag tror snarare att en lågkonjunktur gynnar oss, då företag blir mindre benägna att anställa, säger han.

Envirozone grundades 2018 och satsade då på ett brett utbud av logistiktjänster: TPL, mervärdestjänster och bemanning. Men då man upptäckte att TPL-benet ibland konkurrerade med bemanningstjänsterna, har man fått välja kurs och sedan en tid tillbaka satsar man stenhårt som bemanningspartner, med många välkända retailkunder i Norrköping med omnejd.

Nu rekryterar man Niklas Norström, som närmast kommer från en roll som försäljningschef för Plantagen, som ny försäljningschef. Han har även en bakgrund som vd för Alloffice.
– Jag är enormt entusiastisk inför uppgiften och ser stora möjligheter att bidra till en stark och strukturerad tillväxt, säger Niklas Norström i ett pressmeddelande.

Hans första uppdrag blir nu att bygga upp bolagets Stockholmsverksamhet – marknad nummer två efter Östergötland där bolaget grundades 2018.
– Vi har en solid och stark bas att utgå från i Östgötaregionen och har haft ett antal orter på radarn för vår nästa etablering. Nu har beslutet landat i Stockholm med omnejd som vårt nästa tillväxtområde. Där kommer Niklas passa perfekt, kommenterar Roger Särevall, styrelseordförande i Envirozone Workforce AB.

Även Fredrik Anderson, vd för Envirozone Workforce, är nöjd över att pusselbitarna fallit på plats.
– Vi kände redan tidigt i de inledande samtalen att vi hade hittat rätt, och hade fullständig samsyn kring hur bolagets framtida expansion bör formeras.