Farmasiet optimerar leveranserna med Ingrid

Det norska nätapoteket Farmasiet inleder ett partnerskap med leveransplattformen Ingrid. Samarbetet ska effektivisera transporter, reducera logistikkostnader och på ett säkert och snabbt sätt leverera apoteksvaror till företagets e-handelskunder.

Farmasiet grundades 2014 och har sedan dess haft en stark tillväxt; under 2023 sålde de för mer än en halv miljard norska kronor och automatiserade lagret i Vestby. Nu inleder de ett samarbete med Ingrid för att optimera e-handelsleveranserna.

– Farmasiet är ett teknologidrivet innovationssällskap som växer snabbt och ständigt utvecklar våra digitala lösningar för att förbättra vårt erbjudande till kunderna. Implementeringen av Ingrid har ökat vår logistiska effektivitet, kommenterar Hilde Andersen-Gott, CTO för Farmasiet.

Via Ingrids plattform får nätapoteket anslutning till transportörer, snabbare responstid och automatiserade bokningsregler för att välja det mest prisvärda, tillförlitliga och snabbaste transportalternativet för varje typ av order.

– Ingrid har en stor kunskap om Farmasiets logistiska utmaningar från att ha arbetat med flera av Sveriges största nätapotek. Leveranser blir allt viktigare inom e-handelstransaktioner, särskilt inom apoteksbranschen. Vi är glada över att arbeta med en innovatör som Farmasiet, som placerar kundupplevelsen i centrum för vad de gör, precis som Ingrid gör, kommenterar Piotr Zaleski, vd för Ingrid.

Partnerskapet har redan visat sig framgångsrikt, med lovande tidiga resultat.