Foodora öppnar sin fjärde darkstore i Malmö

Idag öppnar Foodora ytterligare en darkstore för snabba leveranser av dagligvaror och varor från samarbetspartners. Citylagret hamnar i Malmö.

Foodora kallar sina plocklager i citynära lägen för “markets”, och har under de tre senaste månaderna öppnat tre sådana i Stockholm. Från lagren, som är av storleken några hundra kvadratmeter, levererar foodoras cykel-, moped- och bilbud ut ett sortiment av dagligvaror och varor från butikskedjor som valt att ansluta till Foodora, “inom 30 min”, enligt bolaget.

Sortimentet består idag av “tusentals” produkter, enligt Foodora, bland annat av barnartiklar som välling och blöjor, mejeriprodukter, kött och fisk, frukt och grönt, teknik, leksaker, och djurartiklar med mera.

Foodoras nya Malmö-lager kommer att ligga i området Lugnet. Där kan Foodoras bud snabbt plocka upp och leverera varorna hem till kunder. Boende i området kan också hämta upp förbeställda varor.

“Svenskarna vill ha snabb leverans av dagligvaror, och Foodora är bolaget som har infrastrukturen redo och kan implementera tredje generationens digitala handel, väldigt snabbt i hela Sverige.” skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Foodora market är en bra stöttepelare för lokala varumärken. Genom oss kommer Malmöborna inom kort kunna köpa närproducerade varor. Hur vi som bolag kan stötta det lokala näringslivet, är alltid något jag har i tankarna när vi utvecklar våra tjänster, säger Hans Skruvfors, koncernchef Foodora, i ett pressmeddelande.