Foodora tar upp kampen om sista milen

Foodora håller på och bredda sin hemleveransverksamhet från restauranger till även butiker och varuägare, något man kallar för Q-handel, och nu har man utsett en chef för den verkamheten, Sofia Gunnmo.

Sofia Gunnmo blir Head of Q-commerce och ska utveckla och leda foodoras arbete med leveranser inom en timme för en mycket bred marknad. Gunnmo kommer senast från Cloetta där hon var utvecklingschef, och tidigare har hon haft flera ledande roller på Arla.

– Innan 2020 är över kommer svenskarna ha en helt annan syn på hur lång tid en hemleverans ska få ta. Bolag som tillämpar flera dagars hemleverans måste tänka om och tänka nytt. Att kroka arm med en snabb aktör är mitt råd – då dagens och morgondagens konsumenter förväntar sig att det ska gå fort. Okonventionella samarbeten kommer vi får se mycket av framöver, säger Sofia Gunnmo, i ett pressmeddelande.

– Just nu verkar vi i en bransch som utvecklas i rasande fart, mycket på grund av corona som gjort att foodoras tillväxt hoppat fram två år. En situation som jag ser väldigt ödmjukt på. Då efterfrågan på q-handelsmarknaden växer, är jag mycket glad över att tillsätta Sofia Gunnmo som Sveriges första Q-handelschef, kommneterar Hans Skruvfors, vd Foodora Sverige