Styrelse för Ängelholms flygplats på plats

Idag träffas den föreslagna styrelsen för nedläggningshotade Ängelholm-Helsingborgs flygplats för första gången. Under slutet av augusti kommer alla sju kommuners fullmäktige att ta ställning till om kommunerna ska ta över flygplatsen, och blir det klartecken kommer den nya styrelsen tillträda därefter.

–  Att leda arbetet med flygplatsen är en stor och viktig uppgift för den tillträdande styrelsen. För att vi ska kunna erbjuda företag och investerare en attraktiv region så behöver vi en flygplats, kommenterar Anders Williamsson, tillträdande ordförande för styrelsen Ängelholm-Helsingborgs flygplats.

Flygplatsen har tidigare drivits av Peab, som dock avviserat att man lägger ner verksamheten.

Kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Klippan, Höganäs, Perstorp och Ängelholm gick då in och bildade ett gemensamt ägarbolag med planen att köpa flygplatsen i september

– Det är med stor tillförsikt som vi som kommuner kliver in och tar över flygplatsen. Vi behöver en flygplats för jobben, tillväxten och attraktiviteten i vår region. Det ska vara lätt att ta flyget, tåget eller bilen till och från våra kommuner, kommenterar Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Ängelholm.

Den föreslagna bolagsstyrelsen för Ängelholm-Helsingborgs flygplats

Anders Williamsson, styrelseordförande, tidigare bland annat vd för HemoCue

Lilian Eriksson, kommundirektör för Ängelholms kommun

Karin Bengtsson, näringslivschef i Båstad kommun

Ola Ringdahl, koncernchef för Lindab Group

Christina Richter, driver ett antal McDonald’s i och omkring Helsingborg och Ängelholm

Emma Håkansson, konsult inom turism- och destinationsutveckling

Renée Mohlkert, senior rådgivare och tidigare näringslivsdirektör i Helsingborgs stad