Scandinavian Cosmetics automatiserar med Autostore

Kosmetikdistributören Scandinavian Cosmetics väljer att samla och automatisera sin lagerverksamhet i ett nytt lager i Malmö på 6000 kvm, dit Element Logic kommer leverera en Autostore med 30 000 lådor.

Scandinavian Cosmetics representerar mer än 60 internationellt ledande varumärken inom make-up, doft, hudvård och hårvård.

Idag driver företaget ett flertal manuella lager i Sverige och Norge och har nu beslutat att   samla hela sin verksamhet i ett nytt lager med AutoStore i Malmö. 

Syftet är att modernisera och automatisera logistikprocessen för att ännu bättre kunna tillgodose sina kunders behov.

– Vi har tydliga tillväxtambitioner där vi genom investeringen i AutoStore skapar optimala förutsättningar för att snabbt och enkelt kunna skala upp vår lagerkapacitet. Samtidigt är vi stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare en ny, modern och attraktiv arbetsplats, kommenterar Joakim Johnsson, CEO på Scandinavian Cosmetics.

Det nya lagret är på 6 000 kvm och innehåller en autostore med kapacitet på 30 000 lådor. För att möta Scandinavian Cosmetics behov på ca 900 orderrader i timmen, kommer 35 robotar arbeta med att förse autostore-lagrets arbetsstationer med lådor för plock och pack. Lagerlösningen planeras vara i drift under våren 2021.

– Projektet tillsammans med Scandinavian Cosmetics har varit väldigt spännande, med stort fokus på effektivitet och skalbarhet. Vi är glada och stolta över förtroendet och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete tillsammans med Scandinavian, kommenterar Thomas Karlsson, vd på Element Logic.