Footway expanderar till USA

Footway Group börjar leverera till USA genom tjänsten Footway+, som är en Operation-as-a-Service koncernen erbjuder. Tjänsten är utformad för att förenkla och förbättra driften av e-handelsbutiker genom en integrerad paketlösning. Med expansionen är företaget nu närvarande på 25 marknader.

USA är en av världens största och mest dynamiska e-handelsmarknader. Nu vill Footway ta vara på tillväxtmöjligheterna och expanderar sin e-handel till landet. Deras tjänst Footway+ används för att kunna erbjuda skräddarsydda lösningar som är anpassade för den unika amerikanska marknaden.

– Vi förstår att amerikanska konsumenter har höga förväntningar på leveranshastighet och kundservice, och vår tjänst är utformad för att möta och överträffa dessa förväntningar, kommenterar Jesper Dahlkvist, logistikchef.

Företagets kunder som använder tjänsten har uttryckt intresse för att utöka sin verksamhet till USA, varför man nu lägger till sin 25:e marknad i listan.

I början av året slutförde Footway Group sin lagerflytt från Helsingborg till nybygget i Eskilstuna. Härifrån sköts nu all logistik på samtliga marknader. Företaget lyckades i vintras också ta sig ur en rekonstruktion, orsakad av stora skulder.