Fortinova köper Nilsons centrallager i Varberg

Fortinova Fastigheter AB köper logistik- och lagerfastigheten Varberg Bälgen 1, där skokoncernen Nilson Group har sitt centrallager och huvudkontor. Säljare är A1 Invest AB samt PAMN Red Holding AB.

Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär till ett åsatt fastighetsvärde om 157 miljoner kronor. Tillträde planeras den 15 januari 2021.

Fastigheten har en friköpt tomtareal om drygt 75 000 kvm och en uthyrningsbar yta om 25 248 kvm. På fastigheten finns ytterligare byggrätt inom ramen för befintlig detaljplan.

– Vi är glada över att vi har fått möjlighet att förvärva denna fina fastighet och vi ser fram emot ett bra samarbete och framtida gemensamma utvecklingsmöjligheter med NilsonGroup, kommenterar Anders Valdemarsson, vice vd på Fortinova Fastigheter AB.

Nilson Group AB, som är Skandinaviens ledande skokoncern, har sitt centrallager och huvudkontor i fastigheten. Hyresavtalet är ett “triple-net”-avtal med en kvarvarande hyresavtalstid om 12 år.

Fastigheten har ett starkt läge i Nedregårdens Industriområde, endast cirka 2 km från E6. Nedregårdens Industriområde är beläget cirka 3 km nordost om centrala Varberg och i närområdet finns ett antal stora företagsetableringar. Transportmöjligheterna är mycket goda tack vare närhet till såväl E6 som järnvägsstationen och Varbergs Hamn.