Freddy Sobin lämnar Kicks

Freddy Sobin lämnar rollen som vd för Axel Johnson-ägda Kicks Group för ett nytt uppdrag. Han står kvar som vd till maj 2023. Rekryteringen av en ny vd är inledd.

När Freddy Sobin tillträdde som vd för Kicks 2018 bestod verksamheten främst av retail-kedjan, med endast en mindre andel e-handel. Idag är företaget en omni-aktör där en fjärdedel av årets omsättning, som närmar sig 4 miljarder kronor, består av e-handel. I oktober gick företaget samman med Skincity och bildade Kicks Group.

Enligt ett pressmeddelande lämnar han nu företaget för ett nytt uppdrag. Han står kvar som vd till maj 2023 och rekryteringen av hans ersättare är inledd.

“Från styrelsens och Axel Johnsons sida är det naturligtvis tråkigt att tappa en driven och skicklig ledare som Freddy. Samtidigt respekterar vi Freddys beslut och önskar honom all framgång i kommande uppdrag. Kicks har under Freddys ledning utvecklats till ett starkare företag som framgångsrikt lyckades växa igenom pandemin och som klarar av att följa kundernas rörelse mellan fysisk butik och digitala kanaler. Inte minst har Freddy varit drivande i att vässa det digitala kunderbjudandet samt att införa datadrivna arbetssätt.” kommenterar Camilla Wideroth, styrelseordförande för Kicks och CFO på Axel Johnson.

“Det är inte utan visst vemod som jag lämnar Kicks Group, men jag vill tacka styrelsen och Axel Johnson för förtroendet att få leda Kicks transformation till att bli en sann modern omnikanals-aktör och samtidigt stärka bolagets ledande position i marknaden. Min fasta övertygelse är att formeringen av Kicks Group ytterligare kommer stärka oss och säkra fortsatt framgång. Främst vill jag tacka alla fantastiska medarbetare och kollegor som varit med på de senaste årens ibland utmanande, men alltid roliga, moderniseringsresa. Utan er hade det inte varit möjligt” kommenterar Freddy Sobin, vd för Kicks Group.