Gebrüder Weiss flyttar till nytt logistikcenter

Det internationella logistikföretaget investerar 28 miljoner euro i nytt modernt logistikcenter i Karlsdorf utanför Graz, Österrike. Den nya terminalen om 70 000 kvm ersätter de tidigare lokalerna i Graz.

Företaget uppger i ett pressmeddelande att de växt ur sina tidigare lokaler i staden Graz. Det nya logistikcentret på 70 000 kvm kostade 28 miljoner euro och färdigställdes på mindre än ett år. Anläggningen är belägen i Karlsdorf, utanför Graz.

– Vi hade nått kapacitetsgränsen för den förra platsen. Den nya anläggningen gör det möjligt för oss att fortsätta växa och erbjuda en ännu högre grad av service till våra kunder, kommenterar Gerhard Haas, platschef för Gebrüder Weiss Graz.

Det nya logistikcentret ligger i närheten av motorvägarna A9 och A2. Det har en 16 500 kvm stor logistikhall och ett hanteringsområde om 6 500 kvm. Antalet lastningsbryggor har mer än dubblerats till 92 jämfört med den tidigare anläggningen. Det finns också planer på att installera en solcellsanläggning under andra kvartalet 2021 som ska kunna producera 920 MWh energi årligen.

Graz är en nyckelpunkt i företagets transportnätverk till sydöstra Europa. Under pandemiåret 2020 uppger de att mängden vägtransporterat gods ökade med tre procent, mycket tack vare den ökade e-handeln.