Hagmans Nordic samlar logistiken i Jung

Färg- och kemiföretaget  Hagmans Nordic har vuxit genom förvärv och de senaste åren haft en spretig produktions- och logistikprofil med två fabriker och tre lager i Sverige. Nu konsoliderar företaget logistiken till 9000 kvm i Cylindas gamla fabrik på 54 000 kvm, i Jung, som nu är ett lager ägt av Stenhaga Invest.

Det nya lagret ligger nära Hagmans Nordics fabrik i Stora Levene, men lagret kunde ha hamnat nästan var som helst, menar Hagmans Nordics vd Patrik Andersson.

– Vi har tittat på områden nära vår andra fabrik i Fritsla utanför Borås, som Viared, men hade den perfekta lokalen funnits i Jönköping hade vi lika gärna kunnat hamnat där. Lokalen i Jung passar oss perfekt –  så klart efter anpassningar till vår verksamhet som kräver ganska mycket vad gäller brandskydd och liknande, säger Patrik Andersson.

Bensin och fasadfärg är några av många produkter hos Hagmans Nordic. Foto Hagmans Nordic.

För att hantera kemikalier krävs både särskilt förstärkt golv, särskild ventilation och brandskyddssystem för att anläggningen ska vara säker för personal, miljön och omgivningen.

De tidigare lagren låg i Sollebrunn och Landskrona, och även till viss del vid fabriken i Fritsla, men under hösten överförs hela logistikapparaten till Jung.

– Det kommer innebära mer av samkörning och färre transporter för oss, bra både för miljön ur ett logistikflödesperspektiv, förklarar Patrik Andersson.

– Sedan blir även vårt erbjudande till kund oerhört mycket bättre, man kommer kunna beställa ur hela vårt breda sortiment och få det levererat på en och samma pall.

I Jung välkomnas det nya logistikcentret med öppna armar. På orten finns en lång tradition av entreprenörskap, tillverkning och logistik och att återigen få fylla lagerlokalerna med liv och rörelse upplever ortsborna som mycket positivt.

Nya logistikcentret i Jung. Foto Hagmans Nordic.

Sonny Klarén är fastighetschef på Stenhaga Invest som ansvarar för förvaltningen av fastigheten.

– Det är fantastiskt kul att få välkomna Hagmans Nordic till oss till Jung. Vi ser fram emot ett långt och gott samarbete där vi tillsammans utvecklar både fastigheten och Hagmans Nordics affärer, kommenterar Sonny Klarén.

Det nya logistikcentret beräknas vara fullständigt i drift under vintern 2020/2021.

Av Klara Eriksson