Hagströmer in som storägare i Instabox

Paketskåpföretaget Instabox får finansmagnaten Sven Hagströmer som storägare via hans investmentföretag Creades och tillförs samtidigt 400 miljoner kronor i nytt kapital.

– Nu satsar vi på att täcka hela Sverige med smarta paketskåp. Vi hoppas kunna ställa ut någonstans mellan 2000 och 3000 nya paketskåp runt om i landet och kunna erbjuda vår frakttjänst till hela befolkningen, kommneterar Instabox vd Alexis Priftis, som är en av grundarna av företaget.

Instabox har nu avslutat en investeringsrunda med befintliga och nya ägare. Totalt investeras 400 miljoner i bolaget, som värderas till 1,1 miljarder kronor.

Bland de nya storägarna finns Sven Hagströmers investeringsbolag Creades. Övriga investerare är Cordet som är en stor kreditinvesterare och Nineyards som är ett nystartat investeringsbolag inriktat på med mogna teknikbolag.

– Logistikbranschen befinner sig i en snabbt pågående digitalisering och vi ser en stor potential för Instabox. Vi tror företaget har alla förutsättningar för att fortsätta växa och ta marknadsandelar både i Sverige och så småningom på nya marknader, kommenterar John Hedberg som är vd på Creades.

Instabox växte kraftigt under 2019 och fördubblade antalet utlämningsställen till mer än 400 stycken. Samtidigt började man samarbeta med stora e-handelsföretag som Netonnet, Boozt, Nelly, Babyshop och Sportamore.