Hector Rail växer och etablerar sig i Göteborg

Idag inviger tågoperatören Hector Rail sin nya lokförarstation på Sävenäs godsbangård i Göteborg. Etableringen är ett viktigt steg i företagets tillväxtresa och en följd av de nya samarbetena med Södra Skogsägarna och Flixtrain.


– Att vi sätter ner våra bopålar i Göteborg är ett strategiskt beslut med målsättningen att etablera en fast position i västra Sverige. Tillsammans med våra nya kunder kommer vi att skapa fler möjligheter för godstransporter, kommenterar Joacim Axelsson-Sternkrans, nytillträdd lokförarchef.

Tågoperatören Hector Rail befinner sig på en tillväxtresa och inleder nu samarbete med två nya kunder – Södra Skogsägarna och Flixtrain. De nya avtalen ligger till grund för att Hector Rail etablerar sig i Göteborg och öppnar en ny lokförarstation på Sävenäs godsbangård.

Timmertransporter åt Södra Skogsägarna

Från mitten av december kommer de första rundvirkestransporterna från Södra Skogsägarna att köras från den nya stationen, med volymer i storleken 1,6 miljoner kubik varje år. Utöver detta har Hector Rail också slutit avtal med den tyska tågoperatören Flixtrain, som etablerar sig i Sverige och gör sina första passagerarresor mellan Göteborg och Stockholm under 2021.

Etableringen i Göteborg är otroligt viktig för Hector Rail eftersom det öppnar upp för en intressant marknad.

– Vi befinner oss just nu i en föränderlig bransch, där vi står inför ett skifte från transporter på väg till järnväg och vi gör oss i och med det här mer redo för den förskjutningen. Branschen behöver helt enkelt fler stabila leverantörer av transporttjänster, kommenterar Joacim Axelsson-Sternkrans.

Ett svar på “Hector Rail växer och etablerar sig i Göteborg

Kommentarer är stängda.