Instabox går in i Tyskland

Från och med början av 2022 kommer Instabox till Tyskland. “Med kombinationen av smarta automatiserade paketskåp, gröna hemleveranser och en plan för snabb expansion kommer Instabox att bli en riktig disruptor på marknaden.” skriver last mile-aktören i ett pressmeddelande.

– Lanseringen i Tyskland är ett stort steg för Instabox. Det sätt på vilket vi kombinerar miljömedvetande med en enkel och snabb kundupplevelse är något helt nytt på paketleveransmarknaden, kommenterar Alexis Priftis, grundare och vd för Instabox.

I Tyskland kommer Instabox inledningsvis att verka i Berlinområdet Hamburg och Nordrhein-Westfalen. De första terminalerna kommer att ligga i Berlin och Düsseldorf, och Instabox planerar en mycket snabb expansion i Tyskland, med fler terminaler som öppnas i snabb takt under 2022 för att säkerställa en bredare geografisk täckning. Nätverket av skåp, placerade på lämpliga platser, kommer också att växa snabbt under hela året.

– Tyskland passar oss bra. Det finns kulturella och geografiska närhetar som vi kan dra nytta av. Människor i Tyskland delar vår passion för hållbarhet, och vår tjänst i Tyskland kommer att vara 100 procent fossilfri vilket kommer att vara unikt på marknaden. E-handelsbranschen växer stadigt, men när det gäller leveransalternativ har kunderna erbjudits den långa väntetiden och hemleveranserna under den dag som traditionella aktörer erbjuder, kommenterar Alexis Priftis i pressmeddelandet och fortsätter:

– Vi ser fram emot att tillföra något nytt till marknaden. Vi har redan flera kontrakt på plats med ledande online-återförsäljare i Tyskland, och jag är säker på att vår tjänst kommer att uppskattas av både handlare, platspartners och konsumenter.