Jollyroom expanderar – öppnar i Österrike

Jollyroom fortsätter att expandera med målet om att bli den största återförsäljaren inom barn- och babyprodukter i Europa. Nu tar de nästa steg och öppnar i Österrike.

Jollyroom, med säte på Hisingen i Göteborg där de har sitt centrallager, sin “Jollypark”, tar nästa steg på sin resa ut i Europa och etablerar sig i Österrike. 2016 blev e-handlaren störst i Norden och nu är siktet inställt mot att bli störst i Europa.

– Målet är att bli nummer ett i Europa när det kommer till barn- och babyprodukter men det kräver att vi jobbar långsiktigt och expanderar i en takt som organisationen klarar av att hantera med kvalitet, säger Jollyrooms vd Ole Sauar i ett pressmeddelande.

Andra landet ut i Europasatsningen

Jollyroom öppnade webbutik i Tyskland i april 2018 som ett första steg i en långsiktig Europasatsning.

– Anledningen till att vi valde Österrike som vår nästa marknad var primärt för att vi har en relativt låg inträdeströskel i och med närheten till Tyskland i både avstånd och språk. På så sätt kan uppsättningen av webbshop, kundtjänst, interna resurser och fraktlösning stärka varandra, säger Ole Sauar.

Jollyroom planerarar att gå in i fler marknader med det långsiktiga målet om att bli Europas största barn och babybutik online.  

– Alla marknader som vi kan nå från Göteborg är av intresse för oss i dagsläget. På sikt är det även aktuellt att öppna ett Europalager för att kunna spetsa till våra leveranstider och nå ännu fler marknader, säger Ole Sauar.

Ole Saur och Cecilia Olsson, på Jollyrooms lager. Foto Jollyroom.

Centrallager i Göteborg

Driften och logistiken utgår från Jollyrooms lagercentraler i Göteborg. Just nu byggs en centraliserad verksamhet med en lagerkapacitet om 66 000 kvm. Genom att centralisera verksamheten minimeras antalet interna transporter, vilket sparar både tid och miljö. Dessutom leder det till ökad effektivitet, kostnadsbesparingar och optimerar leveranstiderna.

– Det kan låta som en lång väg med leverans till Österrike ur ett miljöperspektiv, men då får vi inte heller glömma att avlånga Sverige även kan bidra till längre leveransvägar. Räknar en på det så är det längre till norra Sverige än till Tyskland och Österrike. Men när vi kommer upp i en viss volym kommer vi att titta på ett lager närmre våra kunder, säger Cecilia Olsson, logistikchef på Jollyroom.

Tillsammans med DHL kan dock leveranserna till Tyskland och Österrike sammankopplas. Godset går till Tyskland och sedan in i Österrike för distribution med Österrikiska Posten.

– En viktig fördel med att öppna i Österrike är att vi kan synka transporterna genom att använda oss av samma logistikpartner och transportväg som vi gör till Tyskland, säger Cecilia Olsson, logistikchef på Jollyroom.

– Det här för att inte behöva skapa en ytterligare biltransport samt minimerar risken för att inte transportera halvfulla lastbilar.