Köpcenterjätte knyter butiker till Zalando

Fastighetsjätten Unibail-Rodamco-Westfield Nordic (URW), som äger köpcentren Mall of Scandinavia, Täby centrum, Solna centrum och Nacka Forum i Stockholm, inleder ett samarbete med plattformen Zalando, genom vilken butikerna ska kunna sälja sina varor online.

Fysiska butiker har drabbats av pandemin och nu inleder köpcenterjätten URW ett samarbete med tyska plattformen Zalando. Genom deras koncept ”Connected Retail” lägger man till en försäljningskanal för butikerna “med syfte att nå ut till en bredare målgrupp och därigenom utöka möjligheten till en optimerad försäljning.”

– Vi är väldigt glada över att äntligen kunna berätta om vårt nya samarbete med Zalando, vilket i korthet innebär att alla butiker i våra nordiska köpcentrum ges möjligheten att ansluta sig till Zalandos Connected Retail. Tanken med satsningen är att erbjuda en enkel lösning att nå nya kunder, skapa en ny digital försäljningskanal från våra fysiska butiker och därmed kunna optimera deras försäljning, kommenterar Louise Ryning, Director of Operations URW Nordics, i ett pressmeddelande.

I Sverige äger koncernen Mall of Scandinavia, Täby Centrum, Solna centrum och Nacka Forum i Stockholm, i Köpenhamn Fisketorvet.

– Genom Connected Retail gör vi det möjligt för fysiska återförsäljare att få tillgång till online-orienterade kunder och samtidigt stärka vår plattform. I URW Nordic har vi fått en partner som kan stödja plattformen med sin expertis och sitt goda nätverk i detaljhandels-sektorn, kommenterar Søren Johansen, teknisk chef för Connected Retail på Zalando.

Zalando startade konceptet Connected Retail för fyra år sedan. I dag skickar över 3000 butiker i Sverige, Finland, Danmark, Österrike, Spanien, Polen, Nederländerna och Tyskland beställningar till kunder via Zalandos plattform.

Unibail-Rodamco-Westfield verkar initialt som mellanhand och gränssnitt med återförsäljarna i sina köpcentrum, med målsättningen att effektivisera och driva på utvecklingen mot en smidig shoppingupplevelse för såväl hyresgäster som slutkonsumenter.