Satsar på TPL i Växjö – bygger 5000 kvm

Transport- och logistikkoncernen JSC Förvaltning satsar på nytt lager med omlastningsterminal på Nylandaområdet i Växjö. 50 miljoner kronor investeras på en 30 000 kvadratmeter stor tomt – där ett 5000 kvm stort lager ska byggas, det rapporterar Smålandsposten.

Koncernen JSC Förvaltning bildades för ett drygt år sedan och äger Stema Transport, WJ Logistik, OG-Bolaget, Smålands Kran och Specialtransporter samt ÅGL Logistik, etablerade bolag inom transport och logistik med verksamhet i Åseda, Växjö och Hultsfred.

Tillsammans omsätter de runt 140 miljoner kronor och har cirka 110 anställda. Nu har utvecklingen gjort dem mogna att bygga ut och samla all verksamhet i Växjö på en plats.

– Det finns ett ökat behov av lager- och logistikverksamhet rent allmänt i Sverige. E-handeln har exploderat och varorna måste komma någonstans ifrån. Genom pandemin har man sett att det inte går att transportera allting från Asien på ett fåtal dagar. Man måste tänka om och producera och lagra mer lokalt. Transportbranschen arbetar också för att minska miljöpåverkan, säger Pierre Ericsson, affärsutvecklare JSC Förvaltning, till Smålandsposten.

Satsar ytterligare på TPL

Genom ÅGL-Logistik leder Stefan Andersson koncernens lagerverksamhet i Åseda och likadant blir det på Nylanda.
– Detta gör att vi blir starkare i Växjö med omnejd. I Åseda har vi gjort stora framsteg med att utveckla lagerlösningen som är tacksamma att kopiera hit, säger Stefan Andersson till Smålandsposten.

ÅGL-Logistik jobbar en hel del med trepartslösningar där de t ex sköter hela lagret åt företag som Profilgruppen. Nu skapas mer utrymme för ytterligare TPL-verksamhet. Etableringen görs i samarbete med Granflo bygg som byggt flera av koncernens tidigare lokaler.