Kubiklager byter ägare – Genesta säljer till global fastighetsinvesterare

BentallGreenOak, en global fastighetsinvesterare, har en 20 000 stor logistikfastighet i Norra Hamnen i Malmö. Lagret byggdes av Skanska som ett s k Kubiklager 2016, och såldes till Genesta 2019, som nu alltså säljer fastigheten vidare. JLL har varit rådgivare åt BentallGreenOak i affären.

BentallGreenOak, en del av kanadensiska SLC Management, gör därmed sitt första fastighetsförvärv i Sverige.

– Vi ser just nu ett starkt intresse för logistikfastigheter i hela Europa. Fler och fler investerare tittar på Norden och då framförallt Sverige. Vi gratulerar BentallGreenOak till ett spännande förvärv i ett så pass stadsnära logistikläge som Norra Hamnen, kommenterar Lena Grimslätt, Senior Director, JLL Sverige.

Fastigheten ligger mitt i Malmö Industrial Park, intill motorvägarna E4 och E20, Köpenhamns och Malmös hamn samt Kastrup flygplats. Hyresgäster är Copenhagen Malmö Port AB och Stena Retail & Food Services in Sweden AB.

– Vi är stolta över att ha fått möjligheten att företräda BentallGreenOak i finansieringsprocessen av deras första förvärv i Sverige, på så sätt kan vi erbjuda en helhetslösning vid köprådgivning. I samband med deras transaktion har ytterligare en internationell långivare etablerat sig på den svenska marknaden, kommenterar Joakim Nirup, Head of Debt & Financial Advisory, JLL Sverige.