Lambertsson öppnar filial i Umeå

Lambertssons öppnar en ny filial för uthyrning av anläggningsmaskiner, el- och andra bygg- och industrilösningarnya filial, på 16 000 kvm i Umeå.

Lambertsson är en av Skandinaviens största uthyrare och tjänsteleverantörer inom bygg- och industrilösningar. Ägaren Peab är den största kunden men det pågår ett omfattande arbete med att utöka kundstocken. Verksamheten är rikstäckande med kundcenter från Malmö i söder till Luleå i norr och nu görs en storsatsning i Umeå och region norr. Nu flyttar Lambertsson in i Diös helt nya lokaler på totalt 16 0000 kvadratmeter. Anläggningen kommer bland annat att rymma kontor, lager och butik.

– Den nya anläggningen blir en bjässe, inte bara i Umeå utan även regionalt. Umeå och hela norrlandskusten är ett expansivt område där vi vill öka vår närvaro. Det är även en bra geografisk knutpunkt i förhållande till våra andra filialer i Sundsvall och Luleå vilket gör att vi kan leverera maskiner med kort varsel, säger Joel Levisson, filialchef på Lambertsson.

Lambertsson etablerade sig i Umeå sommaren 2019. Initialt sysselsatte verksamheten 5 personer. Den siffran har successivt ökat till att idag omfatta 23 anställda.