LC bygger Frodes lager i Eskilstuna

Logistic Contractor ska bygga ett 39 000 kvm stort TPL-lager i Eskilstuna åt ett “transport- och logistikföretag”. Gissningsvis är det Frode Laursens nya lager på orten, som väntas stå klart i januari 2022.

Anläggningen, som Wästbygg-ägda Logistic Contractor enligt ett pressmeddelande bygger åt ett “transport- och logistikföretag” ska användas för tredjepartslogistik, är på 39 000 kvm och ordervärdet uppgår till 220 mkr.

Benn Karlberg. Foto LC

– Jag kan inte kommentera vilken kunden är, säger Logistic Contractors vd Benn Karlberg till Dagens Logistik.

Beskrivningen av projektet matchar dock mycket väl in med TPL-aktören Frode Laursens aviserade byggplaner på orten, där man i december köpte till mer mark i Eskilstuna och aviserade ett “större lagerbygge” med byggstart i början av 2021.

Frode Laurens tomt i Eskilstuna – där LC nu troligtvis blir byggare av det 39 000 kvm stora lagret. Foto Frode Laursen

– Vi ska lämna över fastigheten redan i början av januari nästa år. Det är en tajt tidplan för ett så här stort projekt, men vi känner oss trygga med vår produkt och vetskapen om att vi kunnat möta motsvarande tidsramar tidigare, kommenterar Benn Karlberg.

Växande ytefterfrågan

Logistic Contractor har sex större logistikbyggen inplanerade under 2021, där det största är Dollarstores lager i Örebro på 55 000 kvm. Totalt planeras 29 större logistikfastigheter färdigställas i Sverige under 2021, med en sammanlagd yta på drygt 800 000 kvm, och 2022 planeras hittills 17 projekt på sammanlagt 830 000 kvm, enligt Dagens Logistiks byggstatistik.

Fredrik Jagersjö. Foto LC

– Vi ser en fortsatt stor efterfrågan på logistik från beställarna, och har nästan mer att göra nu än innan pandemin bröt ut. Efterfrågan bara växer år efter år, berättar Fredrik Jagersjö, affärsutvecklingschef på Logistic Contractor.

– Livsmedelskedjorna satsar jättemycket just nu. Detta drar i sin tur med sig tillväxt inom tredjepartslogistik och andra logistikområden i nästa led, fortsätter Jagersjö.

Förutom Frode Laursens lager i Eskilstuna bygger LC även en mindre fastighet för SLPs räkning i Malmö som ska färdigställas under 2022, och Benn Karlberg antyder att mer är på gång framåt.

– Det ser bra ut, det är allt jag kan säga just nu.

Dagens Logistik har försökt nå Frode Laursen för en kommentar under förmiddagen utan resultat.

Av Hilda Hultén