Lisette Hallström lämnar vd-rollen på Movebybike

Movebybikes vd Lisette Hallström har informerat styrelsen att hon vill lämna sin roll som vd. Hon stannar kvar i företaget till den 31 augusti för överlämning. Samtidigt nomineras hon till företagets styrelse. Affärsutvecklingschefen Fredrik Videlycka kliver in som interim vd.

– Jag är extremt tacksam över att ha fått möjlighet att spendera min karriär så här långt inom detta fantastiska bolag, så det har inte varit ett lätt beslut. Movebybike består av människor som ständigt alltid letar efter ny och bättre tillvägagångssätt. Jag tror att detta är en bra tidpunkt att hitta en ny vd, kommenterar Lisette Hallström, avgående vd.

Lisette Hallström, avgående vd för Movebybike.

Lisette planerar att fortsätta arbeta inom logistik och hållbarhet, men med fokus på styrelsearbete och rådgivning. Hon nomineras till företagets styrelse. Styrelsen drar nu igång processen att rekrytera en ersättare. Lisette lämnar sin roll den 31 augusti, tills dess arbetar hon parallellt med interim vd för överlämning.

– Lisette har genom sitt ledarskap och engagemang spelat en mycket viktig roll i att under drygt fem år framgångsrikt utveckla Movebybike Europe och ta bolaget till sin nuvarande starka position på marknaden, kommenterar Sven Wolf, styrelseordförande.

Bzzt-vd kliver in

Fredrik Videlycka, tidigare vd på Bzzt Stockholm, kliver in som interim vd. Han arbetar redan i företagsledningen som affärsutvecklingschef och har omfattande erfarenheter av affärsutveckling, operativ drift och verksamhetsutveckling inom logistik och industri.

– Jag är djupt hedrad över det förtroende som ordföranden och styrelsen har visat mig genom att välja mig som interim vd för Movebybike. Med min bakgrund bakgrund inom ledarskap och affärsutveckling inom logistiksektorn är jag entusiastisk inför möjligheten att bidra till företagets fortsatta tillväxt och innovation, kommenterar Fredrik Videlycka, interim vd och affärsutvecklingschef på Movebybike.